Vegan quiche

Vegan quiche

Een vegetarische quiche kom je vaak tegen, maar hoe maak je nou een lekkere vegan quiche? Ik ben de uitdaging aangegaan! Tijdens mijn eerste poging maakte ik de vulling met een mengsel van tofu. Qua structuur was het redelijk goed gelukt, maar ik vond het te sponzig en te veel tofu-smaak hebben. Daarna ging ik aan de slag met een vulling van kikkererwten meel. Het resultaat was perfect! Het mengsel van kikkererwten meel, water en groenten heeft een heerlijke smaak en een stevige structuur. Het is anders dan de traditionele structuur van quiche, maar zeker niet minder lekker! Qua voorbereidingen is het weinig werk en als de quiche eenmaal in de oven staat kan je alvast beginnen met een voorgerechtje óf neerploffen op de bank:)

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Vegan quiche

Vegan quiche

Een makkelijke vegan quiche met lekker veel groenten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 6 plakjes hartige taart deeg
  • 150 gr kikkererwten meel
  • 300 ml water
  • 5 cherry tomaten
  • 250 gr kastanje champignons
  • 7 groene asperges
  • 100 gr spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 el tijm
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl uienpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Vegan geraspte kaas (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Laat het hartige taart deeg ontdooien en verdeel over een ingevette bakvorm. Bestrooi het deeg met 1/2 el van de tijm.
  • Doe het kikkererwten meel in een kom en giet het water erbij. Meng het meel, water, edelgistvlokken en alle kruiden door elkaar en laat het 15 minuten staan.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de knoflook en ui glazig. Voeg daarna de gesneden champignons, asperges en spinazie toe. Bak dit ongeveer 3 minuten.
  • Doe de groenten bij het mengsel van kikkererwten meel en roer het door elkaar. Verdeel dit mengsel vervolgens over de bodem van de quiche.
  • Druk de gehalveerde cherry tomaten in de quiche en strooi eventueel 2 handjes geraspte kaas eroverheen.
  • Bak de quiche gaar in ongeveer 35 minuten.
  • Enjoy!
Trefwoord quiche

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*