Libanees brood met gegrilde groenten (vegan)
Een goed gevuld Libanees brood met gegrilde groenten en huisgemaakte Baba Ganoush.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Baba ganoush
- 1 aubergine
- 1 el tahin
- ¼ tl komijn
- ¼ tl paprikapoeder
- ¼ tl zeezout
- ½ el citroensap
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
Gegrilde groenten
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el komijn
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Overig
- 4 Libanese broden
- Pitjes van een ½ granaatappel
- Handje rucola
- 1 avocado
Baba Ganoush
Besmeer de aubergine met olijfolie en leg 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Snijd de aubergine doormidden en laat het afkoelen. Schraap vervolgens het vruchtvlees eruit en doe dit met alle overige ingrediënten in de blender. Mix totdat je een gladde massa hebt.
Gegrilde groenten
Snijd de ui, paprika, knoflook en aubergine fijn. Rasp de courgette in slierten.
Doe alle groenten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Strooi vervolgens de kruiden eroverheen en roer alles goed door elkaar.
Zet de groenten voor 45 minuten in de oven op 180 graden.
Brood
Verwarm het Libanese brood.
Beleg het brood met een laagje Baba Ganoush, gegrilde groenten, avocado, rucola en pijnboompitjes.
Trefwoord brood, groenten