Libanees brood met groenten

Libanees brood met gegrilde groenten

Libanees brood met baba ganoush en gegrilde groenten. Dit is voor mij dé perfecte lunch! Ik eet het soms zelfs als avondeten, want door de hoeveelheid groenten in combinatie met het brood geeft het een redelijk verzadigd gevoel.

Baba ganoush is een salade / smeersel van aubergines en is vooral bekend uit de Libanese en Syrische keuken. Je maakt het heel eenvoudig door de aubergines te roosteren in de oven en vervolgens het vruchtvlees in de blender te mengen met allerlei kruiden, knoflook en olijfolie. Je smeert de baba ganoush vervolgens op een Libanees brood en belegd het met lekker veel gegrilde groenten. Het Libanees brood is verkrijgbaar bij de meeste grote supermarkten, zoals de Albert Heijn en Jumbo.

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Libanees brood met groenten

Libanees brood met gegrilde groenten (vegan)

Een goed gevuld Libanees brood met gegrilde groenten en huisgemaakte Baba Ganoush.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang lunch
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Blender

Ingrediënten
  

Baba ganoush

  • 1 aubergine
  • 1 el tahin
  • ¼ tl komijn
  • ¼ tl paprikapoeder
  • ¼ tl zeezout
  • ½ el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Gegrilde groenten

  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el komijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Overig

  • 4 Libanese broden
  • Pitjes van een ½ granaatappel
  • Handje rucola
  • 1 avocado

Instructies
 

Baba Ganoush

  • Besmeer de aubergine met olijfolie en leg 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Snijd de aubergine doormidden en laat het afkoelen. Schraap vervolgens het vruchtvlees eruit en doe dit met alle overige ingrediënten in de blender. Mix totdat je een gladde massa hebt.

Gegrilde groenten

  • Snijd de ui, paprika, knoflook en aubergine fijn. Rasp de courgette in slierten.
  • Doe alle groenten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Strooi vervolgens de kruiden eroverheen en roer alles goed door elkaar.
  • Zet de groenten voor 45 minuten in de oven op 180 graden.

Brood

  • Verwarm het Libanese brood.
  • Beleg het brood met een laagje Baba Ganoush, gegrilde groenten, avocado, rucola en pijnboompitjes.
Trefwoord brood, groenten

Eén reactie

  1. Pingback: Aubergine kikkererwten stoof | Vegan aubergine recept - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*