Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in een scheutje olijfolie.
Snijd ondertussen de prei, paprika, champignons, aubergine en winterpeen fijn. Spoel de linzen af en laat ze even uitlekken.
Voeg alle gesneden groenten toe en bak in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg nu ook de linzen, tomatensaus, tomatenpuree, water en alle kruiden toe. Meng goed door elkaar en laat nog 2-3 minuten op een laag vuurtje staan.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter te smelten. Voeg daarna al roerend met een garde de bloem toe, zodat je geen klontjes krijgt. Daarna voeg je de plantaardige room/melk en de kruiden toe. Meng door elkaar en haal van het vuur.
Bouw de lasagne door eerst een laagje van de saus in een ovenschaal te doen, gevolgd door een klein beetje bechamelsaus en lasagnebladen. Eindig met een laagje groenten in tomatensaus en giet hier vervolgens alle bechamelsaus over. Bestrooi nu met de geraspte kaas.
Zet de lasagne voor 45 minuten in de oven. Laat daarna 10 minuten afkoelen en snijd in stukken.