Ga terug Email Link
vegetarische lasagne

Lasagne bolognese

De perfecte vegan lasagne bolognese met linzen in plaats van gehakt en lekker veel groenten.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang diner
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan
  • Steelpan

Ingrediënten
  

Vegan gehakt mengsel

  • ½ aubergine
  • 1 rode paprika
  • ½ winterpeen
  • ½ prei
  • 250 gr kastanje champignons (1 bakje)
  • ½ ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 gr basilicum pasta saus Mag ook een andere tomatensaus zijn
  • 1 grote blik linzen (400 gr)
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • ½ tl chili vlokken
  • ¼ tl zout
  • Snufje peper

Bechamelsaus

  • 60 gr plantaardige boter
  • 30 gr bloem
  • 250 ml (plantaardige) of ongezoete melk
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 el edelgistvlokken
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el olijfolie

Overig

  • Lasagne bladen
  • Geraspte kaas (plantaardig) Ik gebruik de vegan kaas van Lidl

Instructies
 

  • Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in een scheutje olijfolie.
  • Snijd ondertussen de prei, paprika, champignons, aubergine en winterpeen fijn. Spoel de linzen af en laat ze even uitlekken.
  • Voeg alle gesneden groenten toe en bak in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg nu ook de linzen, tomatensaus, tomatenpuree, water en alle kruiden toe. Meng goed door elkaar en laat nog 2-3 minuten op een laag vuurtje staan.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter te smelten. Voeg daarna al roerend met een garde de bloem toe, zodat je geen klontjes krijgt. Daarna voeg je de plantaardige room/melk en de kruiden toe. Meng door elkaar en haal van het vuur.
  • Bouw de lasagne door eerst een laagje van de saus in een ovenschaal te doen, gevolgd door een klein beetje bechamelsaus en lasagnebladen. Eindig met een laagje groenten in tomatensaus en giet hier vervolgens alle bechamelsaus over. Bestrooi nu met de geraspte kaas.
  • Zet de lasagne voor 45 minuten in de oven. Laat daarna 10 minuten afkoelen en snijd in stukken.
Trefwoord lasagne