vegetarische lasagne

Lasagne bolognese

Lasagne is toch wel een van mijn favoriete gerechten uit de Italiaanse keuken! Gelukkig kan lasagne ook prima vegetarisch en vegan gemaakt worden. Deze lasagne bolognese is volledig plantaardig. Het gehakt heb ik vervangen door linzen en voor de kaas, boter en melk heb ik een plantaardige variant gebruikt.

Mijn favoriete lasagne recept

Ik heb verschillende varianten van deze lasagne bolognese gemaakt, maar dit lasagne recept is toch wel mijn favoriet. Doordat je het gehakt vervangt door linzen, is deze lasagne volledig vegan en bevat het ook veel eiwitten. De tomatensaus is lekker gekruid en een klein beetje pittig, de bechamelsaus is romig en de vegan geraspte kaas maakt het natuurlijk helemaal af. Wil jij een vegetarische lasagne maken in plaats van vegan? Gebruik dan normale kaas, boter en melk. De edelgistvlokken in de bechamelsaus kan je dan vervangen door een klein beetje geraspte kaas.

Ga je deze heerlijke lasagne bolognese ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als jij je creatie met mij deelt op Instagram @Vegafoodness. Onderaan deze pagina is het ook mogelijk om een beoordeling of een reactie achter te laten. Hier help je mij enorm mee! 🙂

Zoek je nog meer inspiratie voor het avondeten? Bekijk dan eens mijn overzicht met diner recepten.

vegetarische lasagne

Lasagne bolognese

De perfecte vegan lasagne bolognese met linzen in plaats van gehakt en lekker veel groenten.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang diner
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan
  • Steelpan

Ingrediënten
  

Vegan gehakt mengsel

  • ½ aubergine
  • 1 rode paprika
  • ½ winterpeen
  • ½ prei
  • 250 gr kastanje champignons (1 bakje)
  • ½ ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 gr basilicum pasta saus Mag ook een andere tomatensaus zijn
  • 1 grote blik linzen (400 gr)
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • ½ tl chili vlokken
  • ¼ tl zout
  • Snufje peper

Bechamelsaus

  • 60 gr plantaardige boter
  • 30 gr bloem
  • 250 ml (plantaardige) of ongezoete melk
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 el edelgistvlokken
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el olijfolie

Overig

  • Lasagne bladen
  • Geraspte kaas (plantaardig) Ik gebruik de vegan kaas van Lidl

Instructies
 

  • Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in een scheutje olijfolie.
  • Snijd ondertussen de prei, paprika, champignons, aubergine en winterpeen fijn. Spoel de linzen af en laat ze even uitlekken.
  • Voeg alle gesneden groenten toe en bak in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg nu ook de linzen, tomatensaus, tomatenpuree, water en alle kruiden toe. Meng goed door elkaar en laat nog 2-3 minuten op een laag vuurtje staan.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter te smelten. Voeg daarna al roerend met een garde de bloem toe, zodat je geen klontjes krijgt. Daarna voeg je de plantaardige room/melk en de kruiden toe. Meng door elkaar en haal van het vuur.
  • Bouw de lasagne door eerst een laagje van de saus in een ovenschaal te doen, gevolgd door een klein beetje bechamelsaus en lasagnebladen. Eindig met een laagje groenten in tomatensaus en giet hier vervolgens alle bechamelsaus over. Bestrooi nu met de geraspte kaas.
  • Zet de lasagne voor 45 minuten in de oven. Laat daarna 10 minuten afkoelen en snijd in stukken.
Trefwoord lasagne

2 Reacties

  1. Pingback: 10 x de lekkerste pasta recepten | Simpel en lekker - Vegafoodness

  2. 5 sterren
    Bedankt voor dit recept. Het is heerlijk en smaakt eigenlijk net als de variant met vlees die we wel eens aten, maar dan lekkerder! Ik maak een dubbele portie zodat de verhouding saus/lasagnebladen iets beter uitkomt.

     

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*