Peanut butter jelly tosti
Een heerlijke tosti met homemade pindakaas, jam en banaan.
Bereidingstijd 20 minuten min
Rusttijd 6 uur uur
Totale tijd 6 uur uur 20 minuten min
Pindakaas
- 200 gr ongezouten pinda's
- 1 tl suiker
- ¼ tl zout
- 1½ el zonnebloemolie
Jam
- 250 gr bevroren blauwe bessen
- 50 ml agave siroop
- 1 tl vanille extract
- ½ el citroensap
- 1½ el chiazaad
Tosi
- 8 sneetjes brood
- 2 bananen
Jam
Doe de bevroren bessen en agave siroop in een steelpan en verwarm het. Wacht net zolang totdat de bessen zacht worden (ongeveer 10 minuten). Je kunt ze vervolgens fijn stampen met een vork of stamper.
Voeg het chiazaad toe en laat nog ongeveer 10 minuten op een laag vuur staan en blijf roeren tussendoor.
Voeg het vanille extract en citroensap toe, roer goed door elkaar en zet de jam direct in de koelkast zonder deksel.
Laat de jam een nachtje in de koelkast staan.
Tosti
Snijd de bananen in stukjes.
Smeer op een sneetje brood pindakaas en op het andere sneetje jam. Leg op het sneetje met pindakaas een ½ banaan in stukjes gesneden.
Leg de twee sneetjes op elkaar en bak de tosti in een koekenpan. Herhaal deze stappen voor de overige tosti's.
Enjoy!
Trefwoord jam, pindakaas, tosti