Peanut butter jelly tosti

Peanut butter jelly tosti

Je hebt vast wel eens gehoord van peanut butter jelly. De combinatie van pindakaas en jam op een broodje. Het is een échte klassieker! En wat is er nou leuker dan een nieuwe twist geven aan een klassieker? Dat heb ik gedaan door een peanut butter jelly tosti te maken en hier banaan aan toe te voegen. Wat een geweldige combinatie!

Zowel de pindakaas als de jam zijn erg makkelijk om zelf te maken. Het kost even wat tijd, maar het is zeker lekkerder dan een pot pindakaas of jam uit de supermarkt.

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Peanut butter jelly tosti

Peanut butter jelly tosti

Een heerlijke tosti met homemade pindakaas, jam en banaan.
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 20 minuten
Gang lunch
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Steelpan
  • Blender

Ingrediënten
  

Pindakaas

  • 200 gr ongezouten pinda's
  • 1 tl suiker
  • ¼ tl zout
  • el zonnebloemolie

Jam

  • 250 gr bevroren blauwe bessen
  • 50 ml agave siroop
  • 1 tl vanille extract
  • ½ el citroensap
  • el chiazaad

Tosi

  • 8 sneetjes brood
  • 2 bananen

Instructies
 

Pindakaas

  • Rooster de pinda's ongeveer 3 minuten in een koekenpan.
  • Doe de pinda's en alle overige ingrediënten in een blender en blend net zo lang totdat je een gladde massa pindakaas hebt.

Jam

  • Doe de bevroren bessen en agave siroop in een steelpan en verwarm het. Wacht net zolang totdat de bessen zacht worden (ongeveer 10 minuten). Je kunt ze vervolgens fijn stampen met een vork of stamper.
  • Voeg het chiazaad toe en laat nog ongeveer 10 minuten op een laag vuur staan en blijf roeren tussendoor.
  • Voeg het vanille extract en citroensap toe, roer goed door elkaar en zet de jam direct in de koelkast zonder deksel.
  • Laat de jam een nachtje in de koelkast staan.

Tosti

  • Snijd de bananen in stukjes.
  • Smeer op een sneetje brood pindakaas en op het andere sneetje jam. Leg op het sneetje met pindakaas een ½ banaan in stukjes gesneden.
  • Leg de twee sneetjes op elkaar en bak de tosti in een koekenpan. Herhaal deze stappen voor de overige tosti's.
  • Enjoy!
Trefwoord jam, pindakaas, tosti

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*