Ga terug Email Link
Vegan blueberry cheesecake bars

Vegan blueberry cheesecake bars

Vegan cheesecake bars met blauwe bessen en een bodem van koekjes. Onweerstaanbaar lekker!
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Rusttijd 5 uur
Totale tijd 6 uur 30 minuten
Gang desert, Zoetigheid

Equipment

  • Oven
  • Blender
  • Elektrische handmixer

Ingrediënten
  

Bodem

  • 225 gr digestive koekjes
  • 80 gr plantaardige boter

Vulling

  • bakje vegan cream cheese van Oatly
  • 150 gr kokos cream stevige gedeelte van een blik kokosmelk
  • 130 gr suiker
  • 3 el maïzena
  • 1 tl vanille extract
  • 170 gr blauwe bessen
  • Optioneel: kokosrasp

Instructies
 

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
  • Doe de koekjes in een blender en voeg de gesmolten boter toe. Blend alles goed door elkaar totdat je een sticky deeg hebt.
  • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter.
  • Verdeel het koekjes beslag over de bodem en druk goed aan met een lepel.
  • Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de bodem goed afkoelen.

Vulling

  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom, behalve de blauwe bessen en mix goed door elkaar met een handmixer.
  • Giet het mengsel over de afgekoelde bodem en verdeel de blauwe bessen over de vulling. Druk ze zachtjes in het beslag.
  • Zet de oven voor 50 min in de oven op 175 graden. De blauwe bessen worden ook zacht in de oven en smelten lekker door de vulling heen.
  • Haal de cheesecake uit de oven (het lijkt nu totaal niet stevig), laat het afkoelen en zet het nog minimaal 5 uurtjes in de koelkast. Ik heb het zelf een nachtje in de koelkast laten staan om op te stijven.
  • Snijd de cheesecake in bars en bestrooi met kokosrasp.
Trefwoord cheesecake