Vegan blueberry cheesecake bars
Vegan cheesecake bars met blauwe bessen en een bodem van koekjes. Onweerstaanbaar lekker!
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Rusttijd 5 uur uur
Totale tijd 6 uur uur 30 minuten min
Oven
Blender
Elektrische handmixer
Bodem
- 225 gr digestive koekjes
- 80 gr plantaardige boter
Vulling
- 3½ bakje vegan cream cheese van Oatly
- 150 gr kokos cream stevige gedeelte van een blik kokosmelk
- 130 gr suiker
- 3 el maïzena
- 1 tl vanille extract
- 170 gr blauwe bessen
- Optioneel: kokosrasp
Bodem
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Doe de koekjes in een blender en voeg de gesmolten boter toe. Blend alles goed door elkaar totdat je een sticky deeg hebt.
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter.
Verdeel het koekjes beslag over de bodem en druk goed aan met een lepel.
Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de bodem goed afkoelen.
Vulling
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom, behalve de blauwe bessen en mix goed door elkaar met een handmixer.
Giet het mengsel over de afgekoelde bodem en verdeel de blauwe bessen over de vulling. Druk ze zachtjes in het beslag.
Zet de oven voor 50 min in de oven op 175 graden. De blauwe bessen worden ook zacht in de oven en smelten lekker door de vulling heen.
Haal de cheesecake uit de oven (het lijkt nu totaal niet stevig), laat het afkoelen en zet het nog minimaal 5 uurtjes in de koelkast. Ik heb het zelf een nachtje in de koelkast laten staan om op te stijven.
Snijd de cheesecake in bars en bestrooi met kokosrasp.