Vegan blueberry cheesecake bars

Vegan blueberry cheesecake bars

Ben jij ook zo’n cheesecake fan? Deze vegan cheesecake bars met blauwe bessen en een bodem van koekjes zijn onweerstaanbaar lekker én totaal niet te onderscheiden van de niet-vegan variant.

Voor deze cheesecake gebruik ik de cream cheese van Oatly. Het is natuurlijk ook mogelijk om een cream cheese van een ander merk te gebruiken. Een ander belangrijk ingrediënt is de kokosmelk en dan bedoel ik het stevige gedeelte van een blik kokosmelk. Om ervoor te zorgen dat de kokosmelk een beetje stolt moet je het blikje minimaal 24 uur in de koelkast zetten. Wanneer je dit niet doet zal de gehele inhoud van het blikje kokosmelk vloeibaar zijn.

Eigenlijk is dit recept super makkelijk! Dus ik zou zeggen: duik de keuken in en verras iemand met deze heerlijke vegan cheesecake!

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Vegan blueberry cheesecake bars

Vegan blueberry cheesecake bars

Vegan cheesecake bars met blauwe bessen en een bodem van koekjes. Onweerstaanbaar lekker!
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Rusttijd 5 uur
Totale tijd 6 uur 30 minuten
Gang desert, Zoetigheid

Equipment

  • Oven
  • Blender
  • Elektrische handmixer

Ingrediënten
  

Bodem

  • 225 gr digestive koekjes
  • 80 gr plantaardige boter

Vulling

  • bakje vegan cream cheese van Oatly
  • 150 gr kokos cream stevige gedeelte van een blik kokosmelk
  • 130 gr suiker
  • 3 el maïzena
  • 1 tl vanille extract
  • 170 gr blauwe bessen
  • Optioneel: kokosrasp

Instructies
 

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
  • Doe de koekjes in een blender en voeg de gesmolten boter toe. Blend alles goed door elkaar totdat je een sticky deeg hebt.
  • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter.
  • Verdeel het koekjes beslag over de bodem en druk goed aan met een lepel.
  • Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de bodem goed afkoelen.

Vulling

  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom, behalve de blauwe bessen en mix goed door elkaar met een handmixer.
  • Giet het mengsel over de afgekoelde bodem en verdeel de blauwe bessen over de vulling. Druk ze zachtjes in het beslag.
  • Zet de oven voor 50 min in de oven op 175 graden. De blauwe bessen worden ook zacht in de oven en smelten lekker door de vulling heen.
  • Haal de cheesecake uit de oven (het lijkt nu totaal niet stevig), laat het afkoelen en zet het nog minimaal 5 uurtjes in de koelkast. Ik heb het zelf een nachtje in de koelkast laten staan om op te stijven.
  • Snijd de cheesecake in bars en bestrooi met kokosrasp.
Trefwoord cheesecake

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*