Ga terug Email Link
Tofu spiesjes met vegan satésaus

Tofu spiesjes met vegan satésaus

Voor mij gaat er niets boven een portie van deze heerlijke krokante tofu spiesjes met vegan satésaus. Perfect om bij een portie nasi te serveren!
Totale tijd 20 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Steelpan

Ingrediënten
  

  • 550 gr tofu
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 limoen (optioneel)
  • 2 stengels bosui (optioneel)

Saté saus

  • 100 ml kokosmelk
  • 5 el pindakaas
  • 4 tl sambal badjak
  • 1 el limoensap
  • ¼ tl zout
  • el ketjap
  • el soja saus
  • 1 tl gember
  • 1 tl bruine suiker

Instructies
 

  • Laat de tofu uitlekken en snijd in stukjes.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in de pan en bak de tofu stukjes in ongeveer 10 minuten krokant.
  • Rijg de krokant gebakken tofu stukjes aan saté prikkers.
  • Doe de kokosmelk en pindakaas in een pannetje, verhit het geheel en blijf roeren totdat de pindakaas volledig is opgenomen in de melk.
  • Voeg alle overige ingrediënten voor de satésaus toe en verwarm nog enkele minuten.
  • Leg de tofu spiesjes op een bord, strooi er fijngesneden bosui overheen en serveer met limoen en satésaus.
  • Enjoy!
Trefwoord tofu