Tofu spiesjes met vegan satésaus

Tofu spiesjes met vegan satésaus

Tofu wordt veel gebruikt in de veganistische keuken. Het is een eiwitrijk sojaproduct en daarom een populaire vleesvervanger om toch voldoende eiwitten binnen te krijgen. Het product is afkomstig uit Azië en daar wordt het dan ook in allerlei recepten verwerkt. Ook bestaan er verschillende soorten tofu. Voor deze tofu spiesjes heb ik firm tofu gebruikt.

Voorheen kon ik zó erg genieten van een lekkere portie nasi met kipsaté spiesjes! Maar sinds ik vega(n) eet, laat ik dit zonder moeite staan. Ik maak tegenwoordig namelijk regelmatig deze tofu spiesjes met vegan satésaus. De spiesjes in combinatie met de satésaus zijn zo lekker dat ik het met alle vertrouwen durf te koken voor een echte vleesliefhebber.

De spiesjes zijn erg makkelijk om te maken. Je laat de tofu even goed uitlekken, snijdt het in stukjes en bakt het vervolgens krokant in een flinke laag olie. Tussendoor kan je alvast de satésaus maken. Ik eet het zelf meestal in combinatie met gebakken nasi. Heerlijk!

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness 🙂

Tofu spiesjes met vegan satésaus

Tofu spiesjes met vegan satésaus

Voor mij gaat er niets boven een portie van deze heerlijke krokante tofu spiesjes met vegan satésaus. Perfect om bij een portie nasi te serveren!
Totale tijd 20 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Steelpan

Ingrediënten
  

  • 550 gr tofu
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 limoen (optioneel)
  • 2 stengels bosui (optioneel)

Saté saus

  • 100 ml kokosmelk
  • 5 el pindakaas
  • 4 tl sambal badjak
  • 1 el limoensap
  • ¼ tl zout
  • el ketjap
  • el soja saus
  • 1 tl gember
  • 1 tl bruine suiker

Instructies
 

  • Laat de tofu uitlekken en snijd in stukjes.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in de pan en bak de tofu stukjes in ongeveer 10 minuten krokant.
  • Rijg de krokant gebakken tofu stukjes aan saté prikkers.
  • Doe de kokosmelk en pindakaas in een pannetje, verhit het geheel en blijf roeren totdat de pindakaas volledig is opgenomen in de melk.
  • Voeg alle overige ingrediënten voor de satésaus toe en verwarm nog enkele minuten.
  • Leg de tofu spiesjes op een bord, strooi er fijngesneden bosui overheen en serveer met limoen en satésaus.
  • Enjoy!
Trefwoord tofu

Eén reactie

  1. Waarom de tofu niet marineren zoals je met een heel goede kipsate zou doen? Tofu neemt immers heel goed smaken op

     

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*