Ga terug Email Link
Vegan chocolade pindkaastaart

Vegan chocolade pindakaas taart

Een waanzinnig lekkere vegan chocolade pindakaas taart met karamelsaus voor de echte choco-fans!
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 6 uur
Gang Zoetigheid
Porties 8 stukjes

Equipment

  • Oven
  • Steelpan
  • Keukenmachine of krachtige blender

Ingrediënten
  

Bodem

  • 110 gr geroosterde ongezouten pinda's
  • 160 gr havermout
  • ¼ tl zout
  • 70 gr gesmolten plantaardige boter
  • 3 el agave siroop

Vulling

  • 400 ml volle kokosmelk (1 blik, 24 uur gekoeld)
  • 150 gr pure chocolade (60%)
  • 75 ml agave siroop
  • 90 gr pindakaas
  • Snufje zout

Karamelsaus

  • 35 ml kokosolie
  • 60 ml agave siroop
  • 30 gr cashewnoten
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de pinda's en havermout tot een grove massa. Voeg de gesmolten boter, agave siroop en zout toe. Blend alles nog even door elkaar. Het deeg moet aan elkaar plakken.
  • Vet een springvorm van 18 cm in met wat boter en leg twee stroken bakpapier kruislings over de bodem zodat je de taart er later makkelijk uit kunt tillen.
  • Verdeel het beslag over de bodem en druk aan met een lepel.
  • Zet de bodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna volledig afkoelen.
  • Schep het stevige gedeelte uit het blik kokosmelk in een pan. Giet 75 ml van het vloeibare gedeelte uit het blik en doe de rest bij de pan met de room.
  • Verwarm de pan op middelhoog vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roeren totdat de chocolade is gesmolten.
  • Voeg alle overige ingrediënten voor de vulling toe en roer alles tot een glad mengsel.
  • Giet de vulling over de afgekoelde bodem en zet de taart voor 4 tot 6 uurtjes in de vriezer. Je kunt 'm ook een nacht in de koelkast zetten.
  • Smelt de kokosolie voor de karamelsaus en doe alle ingrediënten in een blender. Meng totdat je een gladde karamelsaus hebt.
  • Laat de taart vanuit de vriezer even een aantal minuten op het aanrecht staan en schenk de karamelsaus en gehakte pinda's eroverheen.
Trefwoord chocoladetaart