Vegan chocolade pindkaastaart

Vegan chocolade pindakaas taart

Choco-fans opgelet! Deze vegan chocolade pindakaas taart met karamelsaus wil je vandaag nog eten. De bodem is super crunchy en gemaakt van havermout en pinda’s. De chocolade laag die daar bovenop zit is gemaakt van pure chocolade, kokosmelk en pindakaas. En als dat nog niet genoeg is, kan je er nog een homemade karamelsaus overheen gieten. Dit is op en top genieten!

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness.

Vegan chocolade pindkaastaart

Vegan chocolade pindakaas taart

Een waanzinnig lekkere vegan chocolade pindakaas taart met karamelsaus voor de echte choco-fans!
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 6 uur
Gang Zoetigheid
Porties 8 stukjes

Equipment

  • Oven
  • Steelpan
  • Keukenmachine of krachtige blender

Ingrediënten
  

Bodem

  • 110 gr geroosterde ongezouten pinda's
  • 160 gr havermout
  • ¼ tl zout
  • 70 gr gesmolten plantaardige boter
  • 3 el agave siroop

Vulling

  • 400 ml volle kokosmelk (1 blik, 24 uur gekoeld)
  • 150 gr pure chocolade (60%)
  • 75 ml agave siroop
  • 90 gr pindakaas
  • Snufje zout

Karamelsaus

  • 35 ml kokosolie
  • 60 ml agave siroop
  • 30 gr cashewnoten
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de pinda's en havermout tot een grove massa. Voeg de gesmolten boter, agave siroop en zout toe. Blend alles nog even door elkaar. Het deeg moet aan elkaar plakken.
  • Vet een springvorm van 18 cm in met wat boter en leg twee stroken bakpapier kruislings over de bodem zodat je de taart er later makkelijk uit kunt tillen.
  • Verdeel het beslag over de bodem en druk aan met een lepel.
  • Zet de bodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna volledig afkoelen.
  • Schep het stevige gedeelte uit het blik kokosmelk in een pan. Giet 75 ml van het vloeibare gedeelte uit het blik en doe de rest bij de pan met de room.
  • Verwarm de pan op middelhoog vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roeren totdat de chocolade is gesmolten.
  • Voeg alle overige ingrediënten voor de vulling toe en roer alles tot een glad mengsel.
  • Giet de vulling over de afgekoelde bodem en zet de taart voor 4 tot 6 uurtjes in de vriezer. Je kunt 'm ook een nacht in de koelkast zetten.
  • Smelt de kokosolie voor de karamelsaus en doe alle ingrediënten in een blender. Meng totdat je een gladde karamelsaus hebt.
  • Laat de taart vanuit de vriezer even een aantal minuten op het aanrecht staan en schenk de karamelsaus en gehakte pinda's eroverheen.
Trefwoord chocoladetaart

Eén reactie

  1. Pingback: IJs in een krokant jasje | Dessert recepten - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*