Vegan quinoa salade
Een frisse quinoa salade met boerenkool, kikkererwten, wortel en zongedroogde tomaten. Perfect als lunch of maaltijdsalade.
Totale tijd 25 minuten min
- 170 gr ongekookte quinoa
- 1 blik kikkererwten (400 ml)
- 200 gr boerenkool
- 100 gr wortel julienne
- 1 bosje lenten uitjes
- 60 gr zongedroogde tomaten
- 60 gr zonnebloempitten
- 2 el olijfolie
- Peterselie
Dressing
- 50 ml witte wijn azijn
- 2 tl mosterd
- 1 teen knoflook
- 50 ml olijfolie
- ¼ tl zeezout
- Snufje zwarte peper
- 2 tl agave siroop
Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
Bak de boerenkool kort in wat olijfolie en snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een klein kommetje.
Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en meng er 2 el olijfolie, verse peterselie, bosuitjes en de dressing doorheen.