Vegan quinoa salade

Vegan quinoa salade

Wat ik zo fijn vind aan quinoa is dat je het voor zo veel verschillende recepten kan gebruiken. Dit keer heb ik er een heerlijke quinoa salade van gemaakt met boerenkool, kikkererwten, wortel en zongedroogde tomaten. Een heerlijke combinatie! De quinoa en kikkererwten zijn erg eiwitrijk, wat extra fijn is als je veel sport. Heb je al zin gekregen in deze gezonde salade?

Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness.

Vegan quinoa salade

Vegan quinoa salade

Een frisse quinoa salade met boerenkool, kikkererwten, wortel en zongedroogde tomaten. Perfect als lunch of maaltijdsalade.
Totale tijd 25 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 170 gr ongekookte quinoa
  • 1 blik kikkererwten (400 ml)
  • 200 gr boerenkool
  • 100 gr wortel julienne
  • 1 bosje lenten uitjes
  • 60 gr zongedroogde tomaten
  • 60 gr zonnebloempitten
  • 2 el olijfolie
  • Peterselie

Dressing

  • 50 ml witte wijn azijn
  • 2 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • ¼ tl zeezout
  • Snufje zwarte peper
  • 2 tl agave siroop

Instructies
 

  • Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  • Bak de boerenkool kort in wat olijfolie en snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een klein kommetje.
  • Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en meng er 2 el olijfolie, verse peterselie, bosuitjes en de dressing doorheen.
Trefwoord quinoa

2 Reacties

  1. Pingback: Salade met geroosterde kikkererwten en bloemkool - Vegafoodness

  2. Pingback: Quinoa salade met bimi en kikkererwten | Quinoa recept - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*