Wat ik zo fijn vind aan quinoa is dat je het voor zo veel verschillende recepten kan gebruiken. Dit keer heb ik er een heerlijke quinoa salade van gemaakt met boerenkool, kikkererwten, wortel en zongedroogde tomaten. Een heerlijke combinatie! De quinoa en kikkererwten zijn erg eiwitrijk, wat extra fijn is als je veel sport. Heb je al zin gekregen in deze gezonde salade?
Ga jij dit recept ook maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram #vegafoodness.
Vegan quinoa salade
Equipment
- Kookpan
- Koekenpan
Ingrediënten
- 170 gr ongekookte quinoa
- 1 blik kikkererwten (400 ml)
- 200 gr boerenkool
- 100 gr wortel julienne
- 1 bosje lenten uitjes
- 60 gr zongedroogde tomaten
- 60 gr zonnebloempitten
- 2 el olijfolie
- Peterselie
Dressing
- 50 ml witte wijn azijn
- 2 tl mosterd
- 1 teen knoflook
- 50 ml olijfolie
- ¼ tl zeezout
- Snufje zwarte peper
- 2 tl agave siroop
Instructies
- Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
- Bak de boerenkool kort in wat olijfolie en snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een klein kommetje.
- Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en meng er 2 el olijfolie, verse peterselie, bosuitjes en de dressing doorheen.
Pingback: Salade met geroosterde kikkererwten en bloemkool - Vegafoodness
Pingback: Quinoa salade met bimi en kikkererwten | Quinoa recept - Vegafoodness