Ga terug Email Link
Vegan kerst meringue

Vegan kerst meringue

De zoete lekkernij meringue wordt normaal gesproken van opgeklopt eiwit en suiker gemaakt. Maar wist je dat je ook heel makkelijk een vegan versie kunt maken van aquafaba (kikkererwtenvocht). Het smaakt precies hetzelfde als de originele meringue!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 20 stuks

Equipment

  • Oven
  • Elektrische handmixer

Ingrediƫnten
  

  • 100 ml aquafaba
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 el citroensap
  • Optioneel: cacao poeder en kerst spikkeltjes

Instructies
 

  • Maak een grote kom en de handmixer vetvrij met citroensap of azijn.
  • Doe de aquafaba en citroensap in de kom en mix 5 minuten totdat het schuim stijf wordt. Controleer of het schuim stijf genoeg is door de kom ondersteboven te houden.
  • Voeg nu beetje bij beetje de suiker toe en blijf mixen.
  • Verwarm de oven voor op 140 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe het schuim in een spuitzak en spuit mooie vormpjes op de bakplaat met bakpapier. Strooi de eventuele kerstspikkeltjes over de meringue.
  • Zet de temperatuur van de oven terug naar 100 graden en zet de meringue voor 2 uurtjes in de oven. Laat het daarna nog een uur afkoelen in de oven. Het is belangrijk dat je de oven niet open maakt tussentijds!
  • Bestrooi de afgekoelde meringue met cacaopoeder en enjoy!
Trefwoord meringue