Ga terug Email Link
toast met champignon

Toast met gebakken champignons

Gebakken champignons op toast maar dan anders! Namelijk in combinatie met truffelmayo, sla en hennepzaadjes, heerlijk!
Bereidingstijd 10 minuten
Gang lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 250 gr kastanje champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sojasaus
  • ½ el chili saus
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 el (vegan) truffelmayo
  • Handje hennepzaad
  • ½ takje bosui
  • 4 blaadjes sla
  • 2 dikke sneetjes brood

Instructies
 

  • Was de champignons en snijd ze in grote stukken.
  • Snijd de knoflook fijn of pers door middel van een knoflookpers.
  • Verhit een scheutje olie in de pan, fruit de knoflook en voeg de champignons toe.
  • Bak de champignons op een laag vuurtje voor ongeveer 5 minuten en voeg ondertussen de sojasaus, chili saus, peper en zout toe.
  • Verwarm het brood kort in de oven op 180 graden (3 minuten ongeveer) en besmeer het daarna met een el truffelmayo. Beleg het brood vervolgens met sla, de champignons, bosui en hennepzaadjes.
  • Enjoy!
Trefwoord champignons