toast met champignon

Toast met gebakken champignons

Toen ik op vakantie was naar Curaçao ging ik ergens lunchen en werd ik er weer aan herinnerd hoe lekker een toast met gebakken champignons is! Zo ontstond het idee om zelf aan de slag te gaan met een lekker recept voor deze klassieker. Om het een iets andere twist te geven, heb ik de champignons met sojasaus en chili saus gebakken en het brood ingesmeerd met truffelmayo. Een gouden combinatie als je het mij vraagt!

Ik gebruik meestal de vegan truffelmayo van Jean Bâton, deze vind ik echt het allerlekkerst! Ik heb ook wel eens de truffelmayo van het eigen merk van Albert Heijn geprobeerd, maar die vond ik minder smaak hebben.

Wanneer ik champignons koop bij de Albert Heijn of Jumbo kies ik meestal voor de ‘buitenbeentjes’. Dit zijn groenten die om de een of andere reden een soort van zijn afgekeurd door bijvoorbeeld de vorm. Ik vind ze alsnog helemaal perfect en ondersteun dit soort dingen graag!

Genoeg over de ingrediënten, want nu is het tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke toast met gebakken champignons:) Ga je dit recept maken, vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram.

Ben je op zoek naar een ander lunch gerecht, bekijk dan mijn overzicht met lunch receptjes.

toast met champignon

Toast met gebakken champignons

Gebakken champignons op toast maar dan anders! Namelijk in combinatie met truffelmayo, sla en hennepzaadjes, heerlijk!
Bereidingstijd 10 minuten
Gang lunch
Porties 2 personen

Equipment

 • Koekenpan

Ingrediënten
  

 • 250 gr kastanje champignons
 • 1 teentje knoflook
 • 1 el sojasaus
 • ½ el chili saus
 • Peper en zout naar smaak
 • 2 el (vegan) truffelmayo
 • Handje hennepzaad
 • ½ takje bosui
 • 4 blaadjes sla
 • 2 dikke sneetjes brood

Instructies
 

 • Was de champignons en snijd ze in grote stukken.
 • Snijd de knoflook fijn of pers door middel van een knoflookpers.
 • Verhit een scheutje olie in de pan, fruit de knoflook en voeg de champignons toe.
 • Bak de champignons op een laag vuurtje voor ongeveer 5 minuten en voeg ondertussen de sojasaus, chili saus, peper en zout toe.
 • Verwarm het brood kort in de oven op 180 graden (3 minuten ongeveer) en besmeer het daarna met een el truffelmayo. Beleg het brood vervolgens met sla, de champignons, bosui en hennepzaadjes.
 • Enjoy!
Trefwoord champignons

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept
*