Ga terug Email Link
aziatische aardappels

Aziatische aardappels

Aardappels saai? Niet wanneer je ze kookt in deze saus van soja en knoflook. Het is een makkelijk en ontzettend lekker Aziatisch getint gerecht!
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr aardappels
  • Scheutje olie
  • 4 tenen knoflook
  • 350 ml water
  • 70 ml soja saus
  • 5 el agave siroop
  • 10 ml rijstazijn
  • 1 lente ui
  • sesam zaadjes

Instructies
 

  • Was de aardappels en snijd ze in blokjes. De schil mag blijven zitten.
  • Pel en hak de knoflook teentjes fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de aardappel blokjes toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Maak ondertussen de saus door het water, de soja saus, rijstazijn en agave siroop te mengen.
  • Voeg de saus toe aan de aardappels en laat dit op een laag vuurtje voor ongeveer 25 minuten koken zonder deksel.
  • Wanneer de aardappels volledig zacht zijn en de saus hebben opgezogen mag je de pan van het vuur halen. De eventuele resterende saus in de pan zou nu lekker dik moeten zijn.
  • Doe de aardappels in een kom en bestrooi met lente ui en sesamzaadjes.
Trefwoord aardappel