aziatische aardappels

Aziatische aardappels

Heb je er ooit wel eens aan gedacht om je aardappels in een lekkere saus te koken in plaats van alleen water? Deze Aziatische aardappels zijn gekookt in een saus van water, soja, rijstazijn en agave siroop. Ik kon bijna niet geloven hoe lekker dit is toen ik dit voor het eerst probeerde! De aardappels nemen de soja saus volledig op waardoor de smaak alles behalve saai is. Je gelooft eigenlijk bijna niet meer dat je aardappels aan het eten bent. Smakeloze gekookte aardappels zijn vanaf nu verleden tijd!

Naast de heerlijke smaak, zijn deze Aziatische aardappels ook nog eens super eenvoudig om te maken. De schil mag je om de aardappels laten zitten. Dit scheelt je weer een hoop werk. De aardappels bak je kort met flink wat knoflook en daarna laat je ze gaar koken in de saus. Dit duurt ongeveer 25 minuten. In de tussentijd kan je alvast de rest van je diner bereiden of even lekker neerploffen op de bank;)

Ga je dit recept ook proberen? Dan zou ik het natuurlijk super leuk vinden als je mij tagged op Instagram of Facebook 🙂

Ben je dol op Aziatisch eten? Bekijk dan eens mijn andere Aziatische recepten en laat je inspireren!

aziatische aardappels

Aziatische aardappels

Aardappels saai? Niet wanneer je ze kookt in deze saus van soja en knoflook. Het is een makkelijk en ontzettend lekker Aziatisch getint gerecht!
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 500 gr aardappels
  • Scheutje olie
  • 4 tenen knoflook
  • 350 ml water
  • 70 ml soja saus
  • 5 el agave siroop
  • 10 ml rijstazijn
  • 1 lente ui
  • sesam zaadjes

Instructies
 

  • Was de aardappels en snijd ze in blokjes. De schil mag blijven zitten.
  • Pel en hak de knoflook teentjes fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de aardappel blokjes toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Maak ondertussen de saus door het water, de soja saus, rijstazijn en agave siroop te mengen.
  • Voeg de saus toe aan de aardappels en laat dit op een laag vuurtje voor ongeveer 25 minuten koken zonder deksel.
  • Wanneer de aardappels volledig zacht zijn en de saus hebben opgezogen mag je de pan van het vuur halen. De eventuele resterende saus in de pan zou nu lekker dik moeten zijn.
  • Doe de aardappels in een kom en bestrooi met lente ui en sesamzaadjes.
Trefwoord aardappel

Eén reactie

  1. Pingback: Vegan aardappel gratin - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*