Ga terug Email Link
knoflookbrood

Vegan knoflookbrood

Een simpel maar super lekker vegan knoflookbrood met slechts 6 ingrediënten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 160 gr plantaardige boter (Flora Plant)
  • 2 bollen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • ½ bakje bieslook van 25 gram
  • 1 groot ciabatta brood om af te bakken
  • 75 gr Violife mozzarella (geraspt)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd een stukje van de bovenkant van de knoflookbollen, laat de schil eromheen zitten.
  • Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en besprenkel ze met olijfolie. Vouw de aluminiumfolie om de knoflookbollen heen en leg ze voor 30 minuten in de oven.
  • Snijd het ciabatta brood doormidden en snijd de twee helften ook doormidden. Nu heb je vier grote stukken brood. (zet het nog niet in de oven)
  • Hak de bieslook in kleine stukjes en meng dit door de boter.
  • Haal de knoflookbollen uit de oven en druk de zacht geworden knoflook uit de schil. Leg de knoflook op een schaaltje en prak alles nog even fijn met een vork.
  • Voeg de knoflook toe aan de boter en meng alles goed door elkaar.
  • Besmeer het brood met een flinke laag kruidenboter en bestrooi met de vegan kaas. Zet het vervolgens 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden.
  • Snijd het knoflookbrood eventueel in kleine stukken en serveer als voorgerecht, bijgerecht of op de borrelplank.
Trefwoord brood