Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd een stukje van de bovenkant van de knoflookbollen, laat de schil eromheen zitten.
Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en besprenkel ze met olijfolie. Vouw de aluminiumfolie om de knoflookbollen heen en leg ze voor 30 minuten in de oven.
Snijd het ciabatta brood doormidden en snijd de twee helften ook doormidden. Nu heb je vier grote stukken brood. (zet het nog niet in de oven)
Hak de bieslook in kleine stukjes en meng dit door de boter.
Haal de knoflookbollen uit de oven en druk de zacht geworden knoflook uit de schil. Leg de knoflook op een schaaltje en prak alles nog even fijn met een vork.
Voeg de knoflook toe aan de boter en meng alles goed door elkaar.
Besmeer het brood met een flinke laag kruidenboter en bestrooi met de vegan kaas. Zet het vervolgens 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden.
Snijd het knoflookbrood eventueel in kleine stukken en serveer als voorgerecht, bijgerecht of op de borrelplank.