knoflookbrood

Vegan knoflookbrood

Knoflookbrood kan ik zo ongeveer op elk tijdstip van de dag eten. Heerlijk! Helaas is het knoflookbrood uit de supermarkt niet vegan en eigenlijk is het ook veel lekkerder om het zelf te maken. Ik ben dus aan de slag gegaan met een homemade vegan knoflookbrood. Het is zo simpel én zo ontzettend lekker dat het hier nu bijna elk weekend op tafel staat! Ik serveer het meestal bij een lekker bordje pasta of op de borrelplank.

Voor dit recept heb ik de plantaardige boter van Flora Plant gebruikt (de ongezouten variant). Dit vind ik toch wel de lekkerste plantaardige boter, omdat het super romig is en daarom het meest in de buurt komt van echte boter. Wanneer ik plantaardige kaas gebruik, ga ik vrijwel altijd voor de grated mozzarella van Violife. Deze vind ik qua smaak super en het smelt ook nog eens redelijk goed in de oven. Het ciabatta brood is van het huismerk van de Albert Heijn. Dit brood is vegan en dat geldt eigenlijk wel voor de meeste ciabatta broden.

Ga je ook aan de slag met dit vegan knoflookbrood? Dan zou ik het natuurlijk super leuk vinden als je het resultaat met mij deelt! Tag me dus vooral even op Facebook of Instagram 🙂

Ben je benieuwd naar andere lekkere bijgerechten of snacks? Bekijk dan mijn recepten in de categorie ‘snacks‘.

knoflookbrood

Vegan knoflookbrood

Een simpel maar super lekker vegan knoflookbrood met slechts 6 ingrediënten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 160 gr plantaardige boter (Flora Plant)
  • 2 bollen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • ½ bakje bieslook van 25 gram
  • 1 groot ciabatta brood om af te bakken
  • 75 gr Violife mozzarella (geraspt)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd een stukje van de bovenkant van de knoflookbollen, laat de schil eromheen zitten.
  • Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en besprenkel ze met olijfolie. Vouw de aluminiumfolie om de knoflookbollen heen en leg ze voor 30 minuten in de oven.
  • Snijd het ciabatta brood doormidden en snijd de twee helften ook doormidden. Nu heb je vier grote stukken brood. (zet het nog niet in de oven)
  • Hak de bieslook in kleine stukjes en meng dit door de boter.
  • Haal de knoflookbollen uit de oven en druk de zacht geworden knoflook uit de schil. Leg de knoflook op een schaaltje en prak alles nog even fijn met een vork.
  • Voeg de knoflook toe aan de boter en meng alles goed door elkaar.
  • Besmeer het brood met een flinke laag kruidenboter en bestrooi met de vegan kaas. Zet het vervolgens 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden.
  • Snijd het knoflookbrood eventueel in kleine stukken en serveer als voorgerecht, bijgerecht of op de borrelplank.
Trefwoord brood

Eén reactie

  1. Heerlijk recept!

     

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*