Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Snijd ondertussen de broccoli in stukjes (dit mag een combinatie van roosjes en de stronk zijn)
Kook de broccoli gaar in ongeveer 5 minuten en snijd ondertussen de knoflook en ui fijn.
Giet de aardappels af en laat ze even afkoelen. Doe dit ook met de broccoli.
Maak ondertussen alvast het sausje door de yoghurt, de geperste knoflook en de peterselie te mengen.
Doe de afgekoelde broccoli samen met de ui, knoflook, edelgistvlokken en kruiden in een foodprocessor en mix tot een kruimelig mengsel.
Prak ondertussen de gekookte aardappels fijn en meng dit vervolgens met het broccoli mengsel. Voeg ook de bloem en panko toe en roer alles goed door elkaar.
Maak kleine burgertjes van het beslag en verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan.
Bak de burgers/fritters ongeveer 3 minuten aan beide kanten, zodat ze een krokant laagje krijgen.
Laat de fritters uitlekken op keukenpapier en serveer ze vervolgens als snack of als bijgerecht.