Ga terug Email Link
broccoli burgers

Broccoli aardappel fritters

Simpele vegan broccoli aardappel fritters. Lekker als snack of als bijgerecht!
Bereidingstijd 45 minuten
Gang snack
Porties 12 kleine fritters

Equipment

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Foodprocessor of krachtige blender

Ingrediënten
  

  • 350 gr aardappels
  • 350 gr broccoli
  • 3 el edelgistvlokken
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl paprika poeder
  • 1 tl zout
  • 2 el complete seasoning kruiden
  • 1 tl chilivlokken
  • 125 gr bloem
  • 3 el panko (broodkruim)
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Saus

  • 125 ml ongezoete soja yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl peterselie

Instructies
 

  • Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de broccoli in stukjes (dit mag een combinatie van roosjes en de stronk zijn)
  • Kook de broccoli gaar in ongeveer 5 minuten en snijd ondertussen de knoflook en ui fijn.
  • Giet de aardappels af en laat ze even afkoelen. Doe dit ook met de broccoli.
  • Maak ondertussen alvast het sausje door de yoghurt, de geperste knoflook en de peterselie te mengen.
  • Doe de afgekoelde broccoli samen met de ui, knoflook, edelgistvlokken en kruiden in een foodprocessor en mix tot een kruimelig mengsel.
  • Prak ondertussen de gekookte aardappels fijn en meng dit vervolgens met het broccoli mengsel. Voeg ook de bloem en panko toe en roer alles goed door elkaar.
  • Maak kleine burgertjes van het beslag en verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Bak de burgers/fritters ongeveer 3 minuten aan beide kanten, zodat ze een krokant laagje krijgen.
  • Laat de fritters uitlekken op keukenpapier en serveer ze vervolgens als snack of als bijgerecht.
Trefwoord broccoli, fritters