broccoli burgers

Broccoli aardappel fritters

Healthy snacks, i love it! Als er iemand gek is op snacks dan ben ik het wel:) Deze vegan broccoli aardappel fritters heb ik inmiddels toegevoegd aan mijn lijstje met favoriete snacks. Mocht je je afvragen wat fritters zijn. Dit zijn een soort van krokante groente koekjes. Ik vind deze fritters eigenlijk een combinatie van groente koekjes en mini burgers. De buitenkant is namelijk crunchy en vanbinnen hebben ze een heerlijke zachte structuur en zijn toch lekker stevig. Ze zijn ideaal als snack of als bijgerecht/vleesvervanger. Wat mij betreft een perfect recept voor ‘De week zonder vlees‘!

Voor dit recept heb je gelukkig niet al te veel ingrediënten nodig en alles wat je nodig hebt vind je in de supermarkt. De edelgistvlokken zijn namelijk bij de meeste Albert Heijn XL filialen te vinden (van het merk Biotoday). Dit ingrediënt mag je trouwens ook weglaten of vervangen door (vegan) geraspte kaas. Heb je nog een halve broccoli over en vind je het zonde om de broccoli stronk weg te gooien? Perfect! Want voor dit recept mag je zowel broccoli roosjes als de broccoli stronk gebruiken.

Voor het malen van de gekookte broccoli gebruik ik een foodprocessor. Mocht je nou niet zo’n apparaat in je keuken hebben staan, hak de broccoli, ui en knoflook dan heel fijn met de hand en meng dit vervolgens door elkaar met de geprakte aardappels, bloem en panko.

Ga je dit heerlijke recept ook maken? Dan zou ik het super leuk vinden als je me tagged op Facebook of Instagram.

Ben je benieuwd naar andere snacks? Bekijk dan mijn overzicht met snack recepten.

broccoli burgers

Broccoli aardappel fritters

Simpele vegan broccoli aardappel fritters. Lekker als snack of als bijgerecht!
Bereidingstijd 45 minuten
Gang snack
Porties 12 kleine fritters

Equipment

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Foodprocessor of krachtige blender

Ingrediënten
  

  • 350 gr aardappels
  • 350 gr broccoli
  • 3 el edelgistvlokken
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl paprika poeder
  • 1 tl zout
  • 2 el complete seasoning kruiden
  • 1 tl chilivlokken
  • 125 gr bloem
  • 3 el panko (broodkruim)
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Saus

  • 125 ml ongezoete soja yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl peterselie

Instructies
 

  • Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de broccoli in stukjes (dit mag een combinatie van roosjes en de stronk zijn)
  • Kook de broccoli gaar in ongeveer 5 minuten en snijd ondertussen de knoflook en ui fijn.
  • Giet de aardappels af en laat ze even afkoelen. Doe dit ook met de broccoli.
  • Maak ondertussen alvast het sausje door de yoghurt, de geperste knoflook en de peterselie te mengen.
  • Doe de afgekoelde broccoli samen met de ui, knoflook, edelgistvlokken en kruiden in een foodprocessor en mix tot een kruimelig mengsel.
  • Prak ondertussen de gekookte aardappels fijn en meng dit vervolgens met het broccoli mengsel. Voeg ook de bloem en panko toe en roer alles goed door elkaar.
  • Maak kleine burgertjes van het beslag en verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Bak de burgers/fritters ongeveer 3 minuten aan beide kanten, zodat ze een krokant laagje krijgen.
  • Laat de fritters uitlekken op keukenpapier en serveer ze vervolgens als snack of als bijgerecht.
Trefwoord broccoli, fritters

Eén reactie

  1. Pingback: Romige broccoli soep | Soep recepten- Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*