Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Blend de walnoten fijn of verkruimel ze door er met iets zwaars op te slaan.
Haal de schil van de wortel en rasp deze in fijne stukjes.
Doe alle droge ingrediënten, behalve de walnoten, rozijnen en wortel in een kom en meng goed door elkaar.
Doe alle natte ingrediënten in een andere kom en roer dit ook goed door elkaar.
Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
Voeg vervolges de walnoten, wortel en rozijnen toe aan het beslag. Zorg ervoor dat je nog 2 lepels gemalen walnoten over hebt voor de cream cheese frosting.
Zet de cake voor 30 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt mag je de cake uit de oven halen en volledig laten afkoelen.
Maak ondertussen de frosting door de cream cheese en poedersuiker goed door elkaar te roeren. Dit gaat nog makkelijker met een elektrische handmixer.
Verdeel de cream cheese frosting over de cake en bestrooi met de 2 lepels gemalen walnoten die je hebt bewaard.
Snijd de cake in plakken en genieten maar!