carrot cake bananenbrood

Carrot cake bananenbrood (vegan)

Een combinatie van bananenbrood en carrot cake, dat moet geweldig zijn! Ik zag het al vaker voorbij komen, maar wilde graag een vegan variant maken. Het was even spannend, maar dit heerlijke carrot cake bananenbrood is écht geweldig lekker! Heerlijk als ‘cheat’-ontbijt, maar ook perfect voor de zoete trek.

Alle ingrediënten voor dit recept zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Zelfs de vegan cream cheese van Violife kan je in de schappen van de meeste Jumbo en Albert Heijn filialen vinden. Wel zo makkelijk! Het enige waar je goed op moet letten, is dat je twee hele rijpe bananen thuis hebt liggen. Gebruik je bananen die niet rijp genoeg zijn, dan zijn ze minder zoet, minder makkelijk te prakken en geven ze minder vocht aan het cakebeslag.

De bereidingswijze van dit carrot cake bananenbrood is super eenvoudig. In de ene kom doe je alle droge ingrediënten bij elkaar en een andere kom vul je met de natte ingrediënten. Vervolgens meng je dit door elkaar en voeg je de walnoten, rozijnen en wortel toe. De cake/brood staat in nog geen 15 minuten in de oven!

Ga je dit recept ook eens maken? Dan zou ik het natuurlijk hartstikke leuk vinden als je mij tagged op Facebook of Instagram @vegafoodness.

Zoek je een recept voor een vegan bananenbrood? Bekijk hier mijn recept.

carrot cake bananenbrood

Carrot cake bananenbrood (vegan)

Een heerlijk verantwoord carrot cake bananenbrood, dat ook nog eens volledig vegan is. Perfect voor de zoete trek, maar ook heerlijk als ontbijt.
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 11 plakken

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 200 gr bloem
  • 100 gr walnoten
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 tl kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 2 rijpe bananen
  • 50 gr appelmoes
  • 120 ml havermelk
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el limoensap
  • 1 grote wortel
  • 50 gr rozijnen
  • 30 gr havermout

Cream cheese frosting

  • 125 gr poedersuiker
  • 115 gr vegan cream cheese (Violife)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Blend de walnoten fijn of verkruimel ze door er met iets zwaars op te slaan.
  • Haal de schil van de wortel en rasp deze in fijne stukjes.
  • Doe alle droge ingrediënten, behalve de walnoten, rozijnen en wortel in een kom en meng goed door elkaar.
  • Doe alle natte ingrediënten in een andere kom en roer dit ook goed door elkaar.
  • Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Voeg vervolges de walnoten, wortel en rozijnen toe aan het beslag. Zorg ervoor dat je nog 2 lepels gemalen walnoten over hebt voor de cream cheese frosting.
  • Zet de cake voor 30 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt mag je de cake uit de oven halen en volledig laten afkoelen.
  • Maak ondertussen de frosting door de cream cheese en poedersuiker goed door elkaar te roeren. Dit gaat nog makkelijker met een elektrische handmixer.
  • Verdeel de cream cheese frosting over de cake en bestrooi met de 2 lepels gemalen walnoten die je hebt bewaard.
  • Snijd de cake in plakken en genieten maar!
Trefwoord bananenbrood, carrotcake

4 Reacties

  1. 5 sterren
    Zeer lekker! Dank voor dit recept. De bananen werden niet vermeld in de werkwijze. Maar ik denk wel dat eenieder weet wat ermee te doen. Geen probleem dus.

     
  2. Pingback: Vegan bananenbrood - Vegafoodness

  3. Pingback: Vegan chocolate chip bananenbrood - Vegafoodness

  4. 5 sterren
    Vanavond geprobeerd en echt enorm lekker! Dit zalige recept is wat mij betreft een absolute aanrader en volgens mij ook eentje waarbij het onmogelijk mis kan gaan. Ik had geen baking soda dus heb 4 theelepels baking powder ervoor in de plaats gedaan 🙂 (ongezonde tip; een dot Lemon Cheescake kwark van Optimel op je plak .. suuuuper lekker!)

     

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*