Ga terug Email Link
Salade met kikkererwten, zoete aardappel en boerenkool

Salade met kikkererwten, zoete aardappel en boerenkool

Een lekkere en makkelijke zomerse salade met kikkererwten, zoete aardappel, boerenkool en een dressing van tahin en plantaardige yoghurt.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang diner, lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr zoete aardappel blokjes (1 zakje)
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 150 gr boerenkool
  • 150 gr ijsbergsla, fijngesneden
  • 1 avocado
  • ¼ rode ui
  • ½ appel
  • 2 handjes zonnebloempitten
  • Optioneel: limoen schijfjes

Dressing

  • 2 el soja yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • 3 tl tahin
  • ½ tl mosterd poeder
  • ½ tl knoflook poeder
  • ½ el agave siroop
  • ½ tl wasabi

Kruiden zoete aardappel blokjes

  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • ½ tl peper

Kruiden kikkererwten

  • ½ tl gerookte paprika poeder
  • ½ el Badia Complete Seasoning kruiden
  • ½ tl uien poeder
  • ¼ tl chili poeder
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op 200 graden.
  • Bestrooi de zoete aardappel blokjes met de kruiden en olijfolie, verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet voor 25 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de rode ui en avocado in kleine blokjes en de appel in dunne plakjes.
  • Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de boerenkool heel kort (ongeveer 3 minuten). Bestrooi eventueel met een snufje zout.
  • Zet de boerenkool apart en verhit opnieuw een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de kikkererwten toe en bestrooi met de kruiden. Bak ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
  • Verdeel de fijngesneden ijsbergsla en boerenkool over twee borden, bestrooi de salades vervolgens met alle overige ingrediënten en doe als laatste de dressing eroverheen.
  • Smakelijk eten!
Trefwoord boerenkool, kikkererwten, salade, zoeteaardappel