Salade met kikkererwten, zoete aardappel en boerenkool

Salade met kikkererwten, zoete aardappel en boerenkool

De zomer is eindelijk aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is voor heerlijke frisse salades! Deze salade met kikkererwten, zoete aardappel en boerenkool is fris, erg smaakvol en ook nog eens rijk aan eiwitten en vitamines. Niet zo veel tijd of zin om met deze temperaturen in de keuken te staan? Geen probleem, want deze salade staat binnen 25 minuten op tafel!

Misschien wist je al dat kikkererwten eiwitrijk zijn, maar heb je er ooit bij stilgestaan dat boerenkool per 100 gram maar liefst 4 gram eiwitten bevat? Dit betekent dat je alleen al met deze twee ingrediënten al snel op 10 gram eiwitten per persoon zit. Verder zitten er ontzettend veel vitamines in boerenkool en bevat avocado omega 3 vetzuren. Een hartstikke gezonde salade dus!

Hoeft de salade voor jou niet plantaardig te zijn? Dan kan je de soja yoghurt natuurlijk vervangen door gewone yoghurt.

Ga je deze heerlijke salade met kikkererwten, zoete aardappel en boerenkool ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als je mij tagged op Instagram of Facebook @vegafoodness én het recept beoordeeld onderaan de pagina:)

Ben je benieuwd naar mijn overige salade recepten? Bekijk dan eens deze quinoa salade of de maaltijdsalade met parelcouscous.

Salade met kikkererwten, zoete aardappel en boerenkool

Salade met kikkererwten, zoete aardappel en boerenkool

Een lekkere en makkelijke zomerse salade met kikkererwten, zoete aardappel, boerenkool en een dressing van tahin en plantaardige yoghurt.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang diner, lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr zoete aardappel blokjes (1 zakje)
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 150 gr boerenkool
  • 150 gr ijsbergsla, fijngesneden
  • 1 avocado
  • ¼ rode ui
  • ½ appel
  • 2 handjes zonnebloempitten
  • Optioneel: limoen schijfjes

Dressing

  • 2 el soja yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • 3 tl tahin
  • ½ tl mosterd poeder
  • ½ tl knoflook poeder
  • ½ el agave siroop
  • ½ tl wasabi

Kruiden zoete aardappel blokjes

  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • ½ tl peper

Kruiden kikkererwten

  • ½ tl gerookte paprika poeder
  • ½ el Badia Complete Seasoning kruiden
  • ½ tl uien poeder
  • ¼ tl chili poeder
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op 200 graden.
  • Bestrooi de zoete aardappel blokjes met de kruiden en olijfolie, verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet voor 25 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de rode ui en avocado in kleine blokjes en de appel in dunne plakjes.
  • Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de boerenkool heel kort (ongeveer 3 minuten). Bestrooi eventueel met een snufje zout.
  • Zet de boerenkool apart en verhit opnieuw een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de kikkererwten toe en bestrooi met de kruiden. Bak ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
  • Verdeel de fijngesneden ijsbergsla en boerenkool over twee borden, bestrooi de salades vervolgens met alle overige ingrediënten en doe als laatste de dressing eroverheen.
  • Smakelijk eten!
Trefwoord boerenkool, kikkererwten, salade, zoeteaardappel

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*