Ga terug Email Link
Brownie

Brownie met walnoten en caramelsaus (vegan en glutenvrij)

Een heerlijke vegan en glutenvrij brownie recept met caramelsaus en walnoten. Makkelijk, snel en ontzettend lekker!
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 6 kleine stukjes

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • el lijnzaad
  • 3 el water
  • ½ tl zout
  • ¼ tl baking soda
  • 60 ml agave siroop
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el maizena
  • 60 gr ongezoete cacao poeder
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 170 gr 100% pindakaas
  • 50 gr gehakte walnoten
  • 50 ml amandelmelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een kleine broodbakvorm over de lengte met bakpapier.
  • Meng de lijnzaad en het water en laat dit 10 minuten staan. Hak ondertussen alvast de walnoten fijn.
  • Doe het lijnzaadmengsel in een grote kom en voeg de baking soda, zout, agave siroop, vanille extract, maizena, cacao poeder en suiker toe. Roer alles goed door elkaar en voeg daarna de pindakaas en melk toe. Meng tot een glad beslag (het beslag is redelijk stijf, dit hoort zo).
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm, bestrooi de walnoten erover en zet het in de oven voor 25 tot 30 minuten.
  • Wanneer je met een satéprikker wil controleren of de brownie gaar is, zal deze er niet schoon uitkomen. In tegenstelling tot veel andere baksels is dit bij deze brownie geen probleem. Als de brownie afkoelt wordt het namelijk vanzelf steviger.
Trefwoord Brownie, glutenvrij, vegan