Brownie

Brownie met walnoten en caramelsaus

Een lekkere brownie, daar mag je me altijd voor wakker maken! Vandaag deel ik een super makkelijk recept voor een overheerlijke brownie zonder bloem. Deze brownie met walnoten en caramelsaus is vegan, glutenvrij, zonder geraffineerde suikers en binnen 35 minuten klaar.

Een brownie zonder bloem? Ja, dat kan! In plaats van bloem gebruik je een aantal andere ingrediënten die je normaal gesproken niet zo snel voor een brownie recept gebruikt. Denk aan heel veel pindakaas, een beetje maïzena en een flex-egg (lijnzaad met water). Het beslag is vrij droog, maar dit komt helemaal goed als het eenmaal in de oven staat.

Wat ik zo fijn vind aan dit recept, is dat het een kleine hoeveelheid is. Je haalt er 6 kleine stukjes en 3 á 4 grote stukken uit. Ik vind zelf de kleine stukjes perfect als dessert, omdat het vrij machtig is. Mocht je geen kleine brood of cakevorm hebben, gebruik dan een groot formaat. Het beslag is namelijk zo stijf dat je de bakvorm makkelijk tot de helft kunt vullen zonder dat het zich over de hele bakvorm gaat verspreiden.

Als topping vind ik walnoten en caramelsaus heerlijk bij deze brownie. Mocht je zelf caramelsaus willen maken, dan kan je hier een heel makkelijk receptje vinden. Ik gebruik zelf ook vaak de vegan caramelsaus van het merk Callowfit. Deze is verkrijgbaar bij Veggie4u.

Ga je deze heerlijke brownie met walnoten en caramelsaus ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als je jouw creatie deelt op Instagram door mij te taggen @vegafoodness.

Ben je op zoek naar andere zoete recepten met chocolade? Bekijk dan eens deze recepten:

Brownie

Brownie met walnoten en caramelsaus (vegan en glutenvrij)

Een heerlijke vegan en glutenvrij brownie recept met caramelsaus en walnoten. Makkelijk, snel en ontzettend lekker!
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 6 kleine stukjes

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • el lijnzaad
  • 3 el water
  • ½ tl zout
  • ¼ tl baking soda
  • 60 ml agave siroop
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el maizena
  • 60 gr ongezoete cacao poeder
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 170 gr 100% pindakaas
  • 50 gr gehakte walnoten
  • 50 ml amandelmelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een kleine broodbakvorm over de lengte met bakpapier.
  • Meng de lijnzaad en het water en laat dit 10 minuten staan. Hak ondertussen alvast de walnoten fijn.
  • Doe het lijnzaadmengsel in een grote kom en voeg de baking soda, zout, agave siroop, vanille extract, maizena, cacao poeder en suiker toe. Roer alles goed door elkaar en voeg daarna de pindakaas en melk toe. Meng tot een glad beslag (het beslag is redelijk stijf, dit hoort zo).
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm, bestrooi de walnoten erover en zet het in de oven voor 25 tot 30 minuten.
  • Wanneer je met een satéprikker wil controleren of de brownie gaar is, zal deze er niet schoon uitkomen. In tegenstelling tot veel andere baksels is dit bij deze brownie geen probleem. Als de brownie afkoelt wordt het namelijk vanzelf steviger.
Trefwoord Brownie, glutenvrij, vegan

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*