Ga terug Email Link
Mexicaanse lunch wraps

Mexicaanse lunch wraps

Een heerlijke vegan wrap met een mengsel van zwarte bonen, paprika, maïs en salsa. Perfect als lunch en binnen 15 minuten klaar.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang lunch

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

Zwarte bonen vulling

  • 80 gr maïs (½ klein blikje)
  • ½ rode paprika
  • 1 klein blikje zwarte bonen (200 gr)
  • ½ tomaat
  • 4 el tomaten salsa
  • ½ tl gerookte paprika poeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el olijfolie

Wraps

  • 1 pak volkoren tortilla wraps (medium)
  • 1 avocado in plakjes
  • ¼ kropsla
  • ½ limoen in schijfjes
  • Bosje verse peterselie
  • 4 el plantaardige room

Instructies
 

  • Spoel de zwarte bonen af en laat ze goed uitlekken. Snijd de paprika en tomaat ondertussen in kleine blokjes.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de paprika toe. Wanneer de paprika bijna zacht genoeg is, voeg je alle overige ingrediënten voor de tomatensalsa toe. Meng goed door elkaar en laat nog 2 minuten op het vuur staan.
  • Bak de tortilla wraps kort in een koekenpan (zonder olie of boter).
  • Snijd de avocado, limoen, kropsla en peterselie.
  • Verdeel de tortilla wraps over borden, beleg met sla en een flinke lepel van het zwarte bonen mengsel. Leg hier bovenop de avocado, peterselie, limoen schijfjes en een lepeltje plantaardige room.
Trefwoord mexicaans, wraps, zwarte bonen