Mexicaanse lunch wraps

Mexicaanse lunch wraps

De Mexicaanse keuken staat bovenaan mijn lijstje. Van quesedilla’s tot burrito bowls en tortilla’s, ik vind het geweldig! Deze keer ben ik aan de slag gegaan met heerlijke Mexicaanse lunch wraps. Deze vegan wraps zijn super voedzaam, ontzettend lekker én binnen 15 minuten klaar! Ideaal tijdens een drukke thuiswerkdag.

De vulling van deze wraps heb ik gemaakt van onder andere zwarte bonen, maïs, paprika en tomatensalsa. Ik vind de tomatensalsa van het merk Santa Maria erg lekker. Deze is verkrijgbaar bij de Albert Heijn. De plantaardige room maakt het helemaal af en is ook prima te vervangen door sour cream wanneer je de voorkeur geeft aan vegetarisch in plaats van vegan. Ik heb de plantaardige room zelf gemaakt door geweekte cashewnoten (100gr) te blenden met water (85ml), azijn (1tl), citroensap (2el) en zout (1/2tl).

Ga je deze super makkelijke Mexicaanse lunch wraps ook eens maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie deelt door mij te taggen op Instagram @Vegafoodness.

Ben je op zoek naar meer lunch inspiratie? Bekijk dan eens deze lekkere en makkelijke lunch recepten:

Mexicaanse lunch wraps

Mexicaanse lunch wraps

Een heerlijke vegan wrap met een mengsel van zwarte bonen, paprika, maïs en salsa. Perfect als lunch en binnen 15 minuten klaar.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang lunch

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

Zwarte bonen vulling

  • 80 gr maïs (½ klein blikje)
  • ½ rode paprika
  • 1 klein blikje zwarte bonen (200 gr)
  • ½ tomaat
  • 4 el tomaten salsa
  • ½ tl gerookte paprika poeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el olijfolie

Wraps

  • 1 pak volkoren tortilla wraps (medium)
  • 1 avocado in plakjes
  • ¼ kropsla
  • ½ limoen in schijfjes
  • Bosje verse peterselie
  • 4 el plantaardige room

Instructies
 

  • Spoel de zwarte bonen af en laat ze goed uitlekken. Snijd de paprika en tomaat ondertussen in kleine blokjes.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de paprika toe. Wanneer de paprika bijna zacht genoeg is, voeg je alle overige ingrediënten voor de tomatensalsa toe. Meng goed door elkaar en laat nog 2 minuten op het vuur staan.
  • Bak de tortilla wraps kort in een koekenpan (zonder olie of boter).
  • Snijd de avocado, limoen, kropsla en peterselie.
  • Verdeel de tortilla wraps over borden, beleg met sla en een flinke lepel van het zwarte bonen mengsel. Leg hier bovenop de avocado, peterselie, limoen schijfjes en een lepeltje plantaardige room.
Trefwoord mexicaans, wraps, zwarte bonen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*