Ga terug Email Link
pompoen curry

Vegan pompoencurry

Een lekkere en makkelijke vegan curry met pompoen, aardappel en rode paprika.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 45 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 el olijfolie
  • 200 gr aardappel
  • 300 gr pompoen
  • 1 rode paprika
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl kerrie poeder
  • 2 tl komijn
  • 1 tl koriander poeder
  • 1 tl mosterd poeder
  • ½ tl gember poeder of een stukje fijngehakte verse gember
  • 2 maggie blokjes
  • 1 tl chili vlokken
  • 100 ml water
  • 400 ml kokosmelk
  • 70 gr tomatenpuree (1 klein blikje)

Overig

  • 350 gr rijst
  • 1 limoen (optioneel)
  • Verse koriander

Instructies
 

  • Schil de aardappels en pompoen en snijd in blokjes.
  • Hak de knoflook in kleine stukjes of gebruik een knoflookpers, snijd de ui in blokjes en de paprika in stukjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, fruit de ui en knoflook en voeg vervolgens de aardappels, pompoen en rode paprika toe. Roer dit goed door elkaar en bak zo'n 2-3 minuten mee in de pan.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe, gevolgd door de kokosmelk, tomatenpuree, water en de maggi blokjes.
  • Laat de curry zo'n 20-30 minuten koken met de deksel op de pan. Wanneer de groentes helemaal zacht zijn en de saus iets dikker is, mag de pan van het vuur.
  • Kook ondertussen de rijst gaar en verdeel dit samen met de pompoencurry over 4 borden.
  • Serveer met limoen en verse koriander.
Trefwoord curry, pompoen