Bananenbrood met cream cheese vulling (vegan)
Een heerlijk fluffy bananenbrood met een frambozen cream cheese vulling. Makkelijk, volledig vegan en lekker op elk moment van de dag.
Bereidingstijd 15 minuten min
Oventijd 50 minuten min
Keukenmachine of blender
Oven
Cream cheese vulling
- 110 gr firm tofu (goed uitgelekt)
- 100 gr frambozen
- 50 gr vegan cream cheese (Violife)
- 1 el citroensap
- 3 tl vanille extract
- 3 el suiker
Bananenbrood
- 3½ hele rijpe bananen (medium formaat)
- 260 gr bloem
- 70 ml melk
- 60 ml appelmoes
- 1½ tl bakpoeder
- 1 el appelazijn
- ½ tl baking soda
- 4 el agave siroop
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met pakpapier.
Zorg dat de tofu goed is uitgelekt en de cream cheese op kamertemperatuur is. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de cream cheese vulling (behalve de frambozen) in je blender of keukenmachine. Blend tot een gladde massa en controleer of de cream cheese zoet genoeg is voor jou.
Snijd de frambozen in kleine stukjes en meng dit door de cream cheese vulling.
Doe alle droge ingrediënten voor het bananenbrood in een kom en alle natte ingrediënten in een andere kom. Doe de natte ingrediënten vervolgens bij de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Roer niet te lang, want dan wordt het deeg te stijf.
Schenk ⅔ van het bananenbrood beslag in de cakevorm en verdeel hier overheen vervolgens de cream cheese vulling. Zorg ervoor dat de cream cheese vulling niet helemaal tot aan de randen van de cake komt. Verdeel vervolgens de overige ⅓ van het bananenbrood beslag over de cream cheese vulling. Mocht de cream cheese vulling toch een beetje mengen met het bananenbrood beslag, dan is dit geen enkel probleem.
Zet het bananenbrood voor 50 minuten in de oven en laat vervolgens volledig afkoelen, zodat de cream cheese vulling nog een beetje kan opstijven. Dit kan wel 4 uurtjes duren.
Snijd het bananenbrood in stukken en genieten maar!
Trefwoord bananenbrood, creamcheese, frambozen