Bananenbrood met cream cheese vulling

Bananenbrood met cream cheese (vegan)

Bananenbrood is al jaren razend populair! Ik maak het zelf ook regelmatig en wilde deze keer experimenten met een vegan cream cheese vulling. De eerste keer ging het niet helemaal goed. Ik had namelijk alleen vegan cream cheese, frambozen en poedersuiker gebruikt. De vegan cream cheese was door het hele bananenbrood gesmolten in de oven. Eenmaal afgekoeld had het brood wel een ontzettend lekkere smaak! Daarna heb ik het nog een keer geprobeerd en vooraf wat tips verzameld. Deze variant heb ik uiteindelijk gemaakt met cream cheese en firm tofu. De tofu in dit recept zorgt ervoor dat de cream cheese niet volledig door de cake smelt. De smaak van de tofu proef je niet terug in het bananenbrood.

De cream cheese vulling in dit recept is redelijk veel. Ik had zelf iets meer gemaakt voor de zekerheid en ongeveer 2/3 gebruikt als vulling voor het brood zelf. De overige cream cheese vulling heb ik gebruikt om nog op het brood te smeren. Op zich maakt het niet zo veel uit hoeveel je gebruikt voor de vulling van het brood zelf. Uiteindelijk stijft het namelijk op en is het wel lekker om een extra dikke cream cheese laag te hebben.

Let op: de tofu moet goed uitgelekt zijn anders wordt de cream cheese vulling te dun.

Ga je dit heerlijke bananenbrood met cream cheese vulling (vegan) ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt op Instagram door mij te taggen @vegafoodness.

Ben je benieuwd naar mijn andere bananenbrood recepten? Bekijk dan eens deze heerlijke varianten:

Bananenbrood met cream cheese vulling

Bananenbrood met cream cheese vulling (vegan)

Een heerlijk fluffy bananenbrood met een frambozen cream cheese vulling. Makkelijk, volledig vegan en lekker op elk moment van de dag.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 50 minuten
Gang Zoetigheid
Porties 10 plakken

Equipment

  • Keukenmachine of blender
  • Oven

Ingrediënten
  

Cream cheese vulling

  • 110 gr firm tofu (goed uitgelekt)
  • 100 gr frambozen
  • 50 gr vegan cream cheese (Violife)
  • 1 el citroensap
  • 3 tl vanille extract
  • 3 el suiker

Bananenbrood

  • hele rijpe bananen (medium formaat)
  • 260 gr bloem
  • 70 ml melk
  • 60 ml appelmoes
  • tl bakpoeder
  • 1 el appelazijn
  • ½ tl baking soda
  • 4 el agave siroop

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met pakpapier.
  • Zorg dat de tofu goed is uitgelekt en de cream cheese op kamertemperatuur is. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de cream cheese vulling (behalve de frambozen) in je blender of keukenmachine. Blend tot een gladde massa en controleer of de cream cheese zoet genoeg is voor jou.
  • Snijd de frambozen in kleine stukjes en meng dit door de cream cheese vulling.
  • Doe alle droge ingrediënten voor het bananenbrood in een kom en alle natte ingrediënten in een andere kom. Doe de natte ingrediënten vervolgens bij de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Roer niet te lang, want dan wordt het deeg te stijf.
  • Schenk ⅔ van het bananenbrood beslag in de cakevorm en verdeel hier overheen vervolgens de cream cheese vulling. Zorg ervoor dat de cream cheese vulling niet helemaal tot aan de randen van de cake komt. Verdeel vervolgens de overige ⅓ van het bananenbrood beslag over de cream cheese vulling. Mocht de cream cheese vulling toch een beetje mengen met het bananenbrood beslag, dan is dit geen enkel probleem.
  • Zet het bananenbrood voor 50 minuten in de oven en laat vervolgens volledig afkoelen, zodat de cream cheese vulling nog een beetje kan opstijven. Dit kan wel 4 uurtjes duren.
  • Snijd het bananenbrood in stukken en genieten maar!
Trefwoord bananenbrood, creamcheese, frambozen

Eén reactie

  1. Pingback: Vegan chocolate chip bananenbrood - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*