Spaghetti bolognese met linzen
Vegan spaghetti bolognese met linzen! Super lekker, makkelijk en ontzettend voedzaam.
Bereidingstijd 45 minuten min
- 1 el olijfolie
- 100 gr wortel ongeveer 1 grote wortel
- 1 rode paprika
- ½ grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr ongekookte rode linzen
- 2 blikken van 400 gr tomatenblokjes
- 1 maggi blokje
- 1 el sojasaus
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl chili vlokken
- ½ tl gemalen zwarte peper
- Snufje zout
- ¼ tl tijm
- 4 gr verse basilicum (1 handje) + extra ter garnering
- 100 ml water
- 400 gr spaghetti
Schil de wortel en snijd samen met de paprika in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn en was de rode linzen.
Verhit een el olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg vervolgens de paprika en wortel toe en bak kort mee.
Doe de rode linzen in de pan bij de groenten en voeg nu ook de tomatenblokjes en alle kruiden toe.
Laat 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet de pasta af, spoel met koud water en verdeel over 4 borden zodra de bolognese saus klaar is.
Verdeel de bolognese saus over de pasta en garneer met nog wat olijfolie, peper, zout, verse basilicum en eventueel (vegan) kaas.
Trefwoord bolognese, linzen, pasta