Ga terug Email Link
spaghetti bolognese met linzen

Spaghetti bolognese met linzen

Vegan spaghetti bolognese met linzen! Super lekker, makkelijk en ontzettend voedzaam.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 1 el olijfolie
  • 100 gr wortel ongeveer 1 grote wortel
  • 1 rode paprika
  • ½ grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr ongekookte rode linzen
  • 2 blikken van 400 gr tomatenblokjes
  • 1 maggi blokje
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl chili vlokken
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • Snufje zout
  • ¼ tl tijm
  • 4 gr verse basilicum (1 handje) + extra ter garnering
  • 100 ml water
  • 400 gr spaghetti

Instructies
 

  • Schil de wortel en snijd samen met de paprika in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn en was de rode linzen.
  • Verhit een el olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg vervolgens de paprika en wortel toe en bak kort mee.
  • Doe de rode linzen in de pan bij de groenten en voeg nu ook de tomatenblokjes en alle kruiden toe.
  • Laat 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Giet de pasta af, spoel met koud water en verdeel over 4 borden zodra de bolognese saus klaar is.
  • Verdeel de bolognese saus over de pasta en garneer met nog wat olijfolie, peper, zout, verse basilicum en eventueel (vegan) kaas.
Trefwoord bolognese, linzen, pasta