spaghetti bolognese met linzen

Spaghetti bolognese met linzen

Spaghetti bolognese is misschien wel de meest bekende pasta. Vroeger stond het bijna elke week wel een keer op tafel bij ons thuis, heerlijk! Maar wat als je vegetarisch of vegan eet? Geen zorgen, want je kunt nog steeds genieten van een heerlijk bord spaghetti bolognese.

In deze spaghetti bolognese met linzen vervang ik het vlees, zoals de naam al zegt, door rode linzen. Dit is niet alleen erg lekker, maar ook super voedzaam. 100 gram linzen bevat namelijk maar liefst 21 gram eiwitten en ontzettend veel vitamines en mineralen. De perfecte vleesvervanger dus! Verder doe ik ook nog een wortel, rode paprika, ui en knoflook erbij. De kruiden die ik gebruik zijn onder andere verse basilicum, tijm, chili poeder, paprika poeder en een maggi blokje. Deze combinatie van kruiden geeft de bolognese saus een rijke en volle smaak.

Bij het bereiden van de bolognese saus fruit je de ui en knoflook eerst in een scheutje olijfolie. Daarna voeg je de wortel en paprika toe. Na enkele minuten doe je de ongekookte linzen, tomatenblokjes en alle kruiden in de pan. De linzen hoef je dus niet eerst in water te koken. Je kookt ze namelijk gaar in de tomatensaus. Het duurt zo’n 30 minuten voordat de linzen lekker zacht zijn. In de tussentijd kan je de spaghetti alvast koken.

Wanneer ik de pasta en de bolognese saus heb verdeeld over de borden, doe ik er graag nog een scheutje olijfolie, verse basilicum, peper en zout en eventueel (vegan) parmezaanse kaas overheen. Dit maakt het helemaal af!

Ga je dit recept ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt door me te taggen op Instagram @Vegafoodness.

Ben je dol op pasta? Bekijk dan eens een van deze recepten:

spaghetti bolognese met linzen

Spaghetti bolognese met linzen

Vegan spaghetti bolognese met linzen! Super lekker, makkelijk en ontzettend voedzaam.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 1 el olijfolie
  • 100 gr wortel ongeveer 1 grote wortel
  • 1 rode paprika
  • ½ grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr ongekookte rode linzen
  • 2 blikken van 400 gr tomatenblokjes
  • 1 maggi blokje
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl chili vlokken
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • Snufje zout
  • ¼ tl tijm
  • 4 gr verse basilicum (1 handje) + extra ter garnering
  • 100 ml water
  • 400 gr spaghetti

Instructies
 

  • Schil de wortel en snijd samen met de paprika in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn en was de rode linzen.
  • Verhit een el olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg vervolgens de paprika en wortel toe en bak kort mee.
  • Doe de rode linzen in de pan bij de groenten en voeg nu ook de tomatenblokjes en alle kruiden toe.
  • Laat 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Giet de pasta af, spoel met koud water en verdeel over 4 borden zodra de bolognese saus klaar is.
  • Verdeel de bolognese saus over de pasta en garneer met nog wat olijfolie, peper, zout, verse basilicum en eventueel (vegan) kaas.
Trefwoord bolognese, linzen, pasta

Eén reactie

  1. Pingback: Ovenpasta met tomaat, spinazie en champignons - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*