Doe het lijnzaad en het water in een kommetje, meng door elkaar en laat 15 minuten staan.
Rasp de courgette, leg alles in een theedoek en wring goed het vocht uit de courgette.
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door elkaar.
Doe ook alle natte ingrediënten, incl. de courgette, in een kom.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
Verwarm je wafelijzer en vet dit in met een klein beetje olie.
Bak de wafels totdat ze goud bruin van kleur zijn, haal ze uit het wafelijzer en laat ze een beetje afkoelen.
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder het vruchtvlees. Snijd de overgebleven stukken in kleine blokjes en meng vervolgens met een uitgeperst teentje knoflook, olijfolie, peper en zout.
Doe een lepeltje van het tomatenmengsel op elke wafel en een paar schijfjes avocado. Bestrooi nog met wat extra peper en zout.