Ga terug Email Link
Vegan courgette wafels

Vegan courgette wafels

Makkelijke vegan courgette wafels met een topping van tomaat en avocado. Super lekker en ook nog eens gezond!
Bereidingstijd 35 minuten
Gang lunch
Porties 6 wafels

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

Wafels

  • 1 courgette
  • 270 gr bloem
  • 250 gr plantaardige ongezoete melk
  • tl bakpoeder
  • 4 el olijfolie
  • tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 tl tijm
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 2 flax eggs 2 el gebroken lijnzaad + 6 el water
  • 3 tl edelgistvlokken
  • ½ tl gemalen peper

Topping

  • 3 tomaten
  • 1 el olijfolie
  • ¼ el zout
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje zwarte peper
  • 1 avocado

Instructies
 

  • Doe het lijnzaad en het water in een kommetje, meng door elkaar en laat 15 minuten staan.
  • Rasp de courgette, leg alles in een theedoek en wring goed het vocht uit de courgette.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door elkaar.
  • Doe ook alle natte ingrediënten, incl. de courgette, in een kom.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
  • Verwarm je wafelijzer en vet dit in met een klein beetje olie.
  • Bak de wafels totdat ze goud bruin van kleur zijn, haal ze uit het wafelijzer en laat ze een beetje afkoelen.
  • Snijd de tomaten in kwarten en verwijder het vruchtvlees. Snijd de overgebleven stukken in kleine blokjes en meng vervolgens met een uitgeperst teentje knoflook, olijfolie, peper en zout.
  • Doe een lepeltje van het tomatenmengsel op elke wafel en een paar schijfjes avocado. Bestrooi nog met wat extra peper en zout.
Trefwoord wafels