Ga terug Email Link
Salade kikkererwten en geroosterde bloemkool

Salade met geroosterde kikkererwten en bloemkool

Een heerlijke en erg makkelijke maaltijd of lunchsalade met geroosterde kikkererwten en bloemkool.
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

Geroosterde kikkererwten

  • 1 blik (400gr) kikkererwten
  • 300 gr bloemkool
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tot 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn

Overig

  • 80 gr sla ik combineer botersla en veldsla
  • 8 middelgrote dadels
  • ½ komkommer
  • ¼ rode ui

Dressing

  • 2 el plantaardige yoghurt
  • 3 tl tahin
  • tl mosterd
  • ½ el agave siroop
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ el citroensap
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • 1 el olijfolie
  • 2 el water Alleen als je het sausje iets dunner wil maken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en droog in een theedoek. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes.
  • Verdeel de bloemkool en kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met olijfolie en alle kruiden.
  • Zet de kikkererwten en bloemkool nu voor 20-25 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de dadels, komkommer en ui in stukjes.
  • Doe vervolgens ook alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en meng tot een romige dressing.
  • Verdeel de sla over twee borden en leg de kikkererwten, bloemkool, komkommer dadels en rode ui hierop. Schenk er een beetje dressing overheen en de salade is klaar!
Trefwoord bloemkool, kikkererwten, salade