Salade kikkererwten en geroosterde bloemkool

Salade met geroosterde kikkererwten en bloemkool

Vroeger was ik geen fan van salades, maar de laatste jaren kan ik dus echt blij worden van een makkelijke, smaakvolle en goed gevulde salade. Geroosterde kikkererwten en bloemkool zijn twee van mijn favoriete ingrediënten. Je kunt variëren met de kruiden en door ze te roosteren krijgt je salade een heerlijke bite. Ook vind ik het altijd lekker als er een aantal warme ingrediënten in mijn salade zitten. Dat maakt het voor mij helemaal compleet!

Voor deze super simpele salade heb ik de kikkererwten en bloemkool gekruid met onder andere paprika- en knoflookpoeder, twee echte smaakmakers! Wist jij dat er in kikkererwten ook ontzettend veel eiwitten zitten? In 100 gram kikkererwten zitten maar liefst 19 gram eiwitten. Door één portie (de helft) van deze salade te eten, krijg je dus al meer dan genoeg eiwitten binnen. Ook handig voor wanneer je sport:)

Naast bloemkool en kikkererwten zitten er dadels en komkommer in deze salade. Voor de dressing heb ik onder andere knoflook, tahin en plantaardige kwark gebruikt. Een heerlijke combinatie. Tahin gebruik ik trouwens voor de meeste salade dressings, maar altijd slechts een kleine hoeveelheid. Ik vind het anders al snel te overheersend worden.

Ga jij deze salade met geroosterde kikkererwten en bloemkool ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt op Instagram door mij te taggen @Vegafoodness.

Zoek je nog meer salade inspiratie? Bekijk dan eens deze recepten:

Salade kikkererwten en geroosterde bloemkool

Salade met geroosterde kikkererwten en bloemkool

Een heerlijke en erg makkelijke maaltijd of lunchsalade met geroosterde kikkererwten en bloemkool.
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang lunch
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

Geroosterde kikkererwten

  • 1 blik (400gr) kikkererwten
  • 300 gr bloemkool
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tot 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn

Overig

  • 80 gr sla ik combineer botersla en veldsla
  • 8 middelgrote dadels
  • ½ komkommer
  • ¼ rode ui

Dressing

  • 2 el plantaardige yoghurt
  • 3 tl tahin
  • tl mosterd
  • ½ el agave siroop
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ el citroensap
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • 1 el olijfolie
  • 2 el water Alleen als je het sausje iets dunner wil maken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en droog in een theedoek. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes.
  • Verdeel de bloemkool en kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met olijfolie en alle kruiden.
  • Zet de kikkererwten en bloemkool nu voor 20-25 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de dadels, komkommer en ui in stukjes.
  • Doe vervolgens ook alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en meng tot een romige dressing.
  • Verdeel de sla over twee borden en leg de kikkererwten, bloemkool, komkommer dadels en rode ui hierop. Schenk er een beetje dressing overheen en de salade is klaar!
Trefwoord bloemkool, kikkererwten, salade

2 Reacties

  1. Pingback: Vegan caesar salad | Salade recepten - Vegafoodness

  2. Pingback: Geroosterde bloemkool met harissa en pesto - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*