Maak bouillon door water te koken en hier groenten bouillon aan toe te voegen. Haal de pan van het vuur, zodra de bouillon blokjes zijn opgelost.
Snijd de ui en knoflook fijn en verwarm 1 el olijfolie in een pan.
Fruit de ui en knoflook en voeg vervolgens de risotto rijst toe.
Meng alles goed door elkaar en voeg bouillon toe, zodat de risotto rijst volledig bedekt is.
Laat dit sudderen totdat de bouillon is opgenomen door de risotto en voeg vervolgens opnieuw bouillon toe. Herhaal dit totdat de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 graden en besprenkel de tomaatjes met olijfolie, peper en zout. Rooster de tomaatjes ongeveer 10 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak deze gaar in een aparte pan.
Als de risotto bijna gaar is voeg je de gebakken champignons en erwten toe. Dit laat je nog even kort mee sudderen.
Voeg een halve blok feta toe aan de risotto en wacht totdat deze volledig in de risotto is gesmolten. Voeg vervolgens 3 eetlepels pesto toe en roer goed door elkaar. Breng eventueel extra op smaak met een beetje peper en zout.
Pel de pistache nootjes en maal ze fijn in een blender of met een mes.
Schep de risotto op borden en serveer met de geroosterde tomaatjes en fijngemalen pistache nootjes.