Risotto recept met vegan feta, pesto en groenten

Risotto met vegan feta, pesto en groenten

Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. Het is zeker niet moeilijk om een lekkere risotto op tafel te zetten en het voordeel is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Eén van mijn favoriete risotto recepten is deze risotto met vegan feta, pesto en groenten. De risotto is ontzettend romig en vol van smaak.

Voordat je risotto gaat maken, moet je een aantal dingen onthouden. Zo is het belangrijk om de bouillon goed op smaak te brengen, niet te veel te roeren tussendoor en geduld hebben zodat de risotto rustig gaar kan koken:) Zoals ik al eerder aangaf is het maken van risotto niet moeilijk, máár wordt je geduld wel een beetje op de proef gesteld.

Voor deze risotto heb ik de vegan feta van Violife gebruikt. De pesto is het allerlekkerst wanneer je ‘m zelf maakt, maar je kunt ook de kant en klare vegan pesto van de Albert Heijn gebruiken. Doordat je de feta helemaal laat smelten in de risotto, krijg je een soort van kaassaus. Dit in combinatie met de pesto is écht hemels! De groenten die ik in dit recept gebruik zijn diepvries erwten, kastanje champignons en geroosterde tomaten. Eenvoudig, maar super lekker!

Ga je deze risotto met vegan feta, pesto en groenten ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als jij je creatie met me deelt op Instagram @Vegafoodness.

Ben je op zoek naar andere recepten voor het avondeten? Bekijk dan hier een overzicht met al mijn recepten.

Risotto recept met vegan feta, pesto en groenten

Romige groenten risotto met vegan feta en pesto

Een smaakvolle romige risotto met vegan feta, pesto, erwten en kastanje champignons.
Bereidingstijd 40 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 380 gr risotto
  • ½ ui
  • 250 gr kastanje champignons
  • 100 gr diepvries erwten
  • ½ blok vegan feta Violife
  • 3 el (vegen) pesto
  • 1 liter bouillon (water+groenten bouillon blokjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr tomaatjes
  • Peper en zout
  • Optioneel: pistache nootjes

Instructies
 

  • Maak bouillon door water te koken en hier groenten bouillon aan toe te voegen. Haal de pan van het vuur, zodra de bouillon blokjes zijn opgelost.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en verwarm 1 el olijfolie in een pan.
  • Fruit de ui en knoflook en voeg vervolgens de risotto rijst toe.
  • Meng alles goed door elkaar en voeg bouillon toe, zodat de risotto rijst volledig bedekt is.
  • Laat dit sudderen totdat de bouillon is opgenomen door de risotto en voeg vervolgens opnieuw bouillon toe. Herhaal dit totdat de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en besprenkel de tomaatjes met olijfolie, peper en zout. Rooster de tomaatjes ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak deze gaar in een aparte pan.
  • Als de risotto bijna gaar is voeg je de gebakken champignons en erwten toe. Dit laat je nog even kort mee sudderen.
  • Voeg een halve blok feta toe aan de risotto en wacht totdat deze volledig in de risotto is gesmolten. Voeg vervolgens 3 eetlepels pesto toe en roer goed door elkaar. Breng eventueel extra op smaak met een beetje peper en zout.
  • Pel de pistache nootjes en maal ze fijn in een blender of met een mes.
  • Schep de risotto op borden en serveer met de geroosterde tomaatjes en fijngemalen pistache nootjes.
Trefwoord risotto

Eén reactie

  1. Pingback: Orzo recept met tomaat, spinazie en basilicum - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*