Ga terug Email Link
macchiato overnight oats

Macchiato overnight oats

Makkelijke en simpele overnight oats met koffie en opgeklopte plantaardige melk, een snufje kaneel en gepofte quinoa.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 5 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Equipment

  • Melkopschuimer of steelpannetje

Ingrediënten
  

  • 90 gr havermout
  • 160 ml plantaardige melk
  • 80 ml koffie
  • el chiazaad
  • 2 el agave siroop
  • 1 tl vanille extract

Toppings

  • Opgeklopte plantaardige melk Oatly havermelk
  • ½ tl kaneel
  • Gepofte quinoa

Instructies
 

  • Maak een kopje koffie en laat dit even afkoelen.
  • Doe alle ingrediënten voor de overnight oats in een kommetje en roer goed door elkaar.
  • Zet het kommetje een nachtje of ongeveer 6 uurtjes in de koelkast.
  • Haal de overnight oats uit de koelkast, verdeel het over twee glazen en schuim de plantaardige melk op met een melkopschuimer of door warme melk in een steelpan met een garde op te kloppen.
  • Schenk de opgeklopte melk over de overnight oats en doe hier een snufje kaneel en eventueel gepofte quinoa overheen.
Trefwoord havermout, ijskoffie, oats, overnightoats