macchiato overnight oats

Macchiato overnight oats

Overnight oats maak ik maar al te graag! De naam zegt het eigenlijk al, een kommetje havermout met (plantaardige) melk wat je een nachtje in de koelkast laat staan. Dan krijg je dus geweekte havermout. Je kunt er allerlei smaakjes en toppings aan toevoegen en dat is dus ook waarom ik zo graag overnight oats maak.

Deze macchiato overnight oats is één van mijn favoriete oats recepten. Je gebruikt iets minder melk en in plaats daarvan voeg je koffie toe. Perfect voor de mensen die in de ochtend altijd haast hebben en geen tijd meer hebben om koffie te drinken! Voordat je de koffie toevoegt aan de havermout en plantaardige melk, laat je het kort afkoelen. Daarna gaat het havermout mengsel voor een nachtje de koelkast in. De havermout weekt, waardoor het mengsel wat steviger wordt.

Om het helemaal compleet te maken, kan je als toppings opgeklopte melk, kaneel en wat gepofte quinao gebruiken. Nu vraag je je misschien af welke plantaardige melk goed schuimt? Ik gebruik zelf meestal de havermelk van Oatly. Deze schuimt erg goed! Maar je kunt natuurlijk ook de barista versie van bijvoorbeeld de plantaardige melk van de Albert Heijn gebruiken.

Ga je deze macchiato overnight oats ook maken? Dan zou ik het super leuk vinden als jij je creatie met me deelt op Instagram door me te taggen @Vegafoodness.

Ben je ook zo’n fan van overnight oats? Bekijk dan ook eens deze recepten:

macchiato overnight oats

Macchiato overnight oats

Makkelijke en simpele overnight oats met koffie en opgeklopte plantaardige melk, een snufje kaneel en gepofte quinoa.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 5 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Equipment

  • Melkopschuimer of steelpannetje

Ingrediënten
  

  • 90 gr havermout
  • 160 ml plantaardige melk
  • 80 ml koffie
  • el chiazaad
  • 2 el agave siroop
  • 1 tl vanille extract

Toppings

  • Opgeklopte plantaardige melk Oatly havermelk
  • ½ tl kaneel
  • Gepofte quinoa

Instructies
 

  • Maak een kopje koffie en laat dit even afkoelen.
  • Doe alle ingrediënten voor de overnight oats in een kommetje en roer goed door elkaar.
  • Zet het kommetje een nachtje of ongeveer 6 uurtjes in de koelkast.
  • Haal de overnight oats uit de koelkast, verdeel het over twee glazen en schuim de plantaardige melk op met een melkopschuimer of door warme melk in een steelpan met een garde op te kloppen.
  • Schenk de opgeklopte melk over de overnight oats en doe hier een snufje kaneel en eventueel gepofte quinoa overheen.
Trefwoord havermout, ijskoffie, oats, overnightoats

Eén reactie

  1. Pingback: Tiramisu overnight oats | Ontbijt recepten - Vegafoodness

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*