Ga terug Email Link
Antilliaans stoofpotje met jackfruit

Antilliaanse stoofpotje met jackfruit

Een heerlijke Antilliaans stoofgerecht (stobá) met jackfruit, aardappel, rode paprika en wortel.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Hapjespan of koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 blik jackfruit
  • 4 kleine aardappels
  • 1 blikje (70 gr) tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • ¾ van een grote winterpeen
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 7 gedroogde pruimen
  • 1 laurierblad
  • 3 el ketjap
  • 2 el soja saus
  • 1 el komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el suiker
  • ½ tl chili vlokken
  • 350 ml water
  • 1 klein maggi blokje
  • 1 el plantaardige boter
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Overig

  • 350 gr rijst
  • 1 bakbanaan + olie om in te bakken
  • 2 avocado's

Instructies
 

  • Trek de stukjes jackfruit uit elkaar, spoel goed af met water en laat uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Besprenkel de jackfruit met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en bak in de oven voor 15 minuten.
  • Snijd ondertussen de ui, knoflook, paprika, wortel, aardappel en pruimen in stukjes. De schil van de aardappels hoef je niet te verwijderen.
  • Smelt een eetlepel boter in de hapjespan, voeg de suiker toe en fruit vervolgens de ui en knoflook. Voeg daarna de aardappels, paprika en wortel toe. Bak ongeveer 3 minuten.
  • Voeg alle kruiden, tomatenpuree, soja, ketjap, water en het laurierblad toe. Meng goed door elkaar en breng aan de kook.
  • Voeg nu ook de pruimen en de jackfruit toe en laat een half uurtje sudderen op een laag vuurtje.
  • Kook ondertussen de rijst gaar, bak de bakbanaan in een laagje olie en snijd de avocado in stukjes.
  • Verdeel de rijst over 4 borden, schep de jackfruit stoof hier overheen en serveer met de gebakken banaan en avocado.
Trefwoord antilliaans, jackfruit, stoofpot