Trek de stukjes jackfruit uit elkaar, spoel goed af met water en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Besprenkel de jackfruit met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en bak in de oven voor 15 minuten.
Snijd ondertussen de ui, knoflook, paprika, wortel, aardappel en pruimen in stukjes. De schil van de aardappels hoef je niet te verwijderen.
Smelt een eetlepel boter in de hapjespan, voeg de suiker toe en fruit vervolgens de ui en knoflook. Voeg daarna de aardappels, paprika en wortel toe. Bak ongeveer 3 minuten.
Voeg alle kruiden, tomatenpuree, soja, ketjap, water en het laurierblad toe. Meng goed door elkaar en breng aan de kook.
Voeg nu ook de pruimen en de jackfruit toe en laat een half uurtje sudderen op een laag vuurtje.
Kook ondertussen de rijst gaar, bak de bakbanaan in een laagje olie en snijd de avocado in stukjes.
Verdeel de rijst over 4 borden, schep de jackfruit stoof hier overheen en serveer met de gebakken banaan en avocado.