Ga terug Email Link
Ovenpasta met tomaat, spinazie en champignons

Ovenpasta met tomaat, spinazie en champignons

Een simpele en heerlijke ovenpasta met zongedroogde tomaat, spinazie en kastanje champignons.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 50 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Grote ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 400 gr fusilli pasta
  • ½ potje (120gr) zongedroogde tomaat
  • 4 el olie uit het potje zongedroogde tomaten
  • 85 gr spinazie
  • 1 bakje van 250 gr kastanje champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje van 400 gr tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 el edelgistvlokken OF (vegan) kaas
  • 1 maggi blokje
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 1 el gedroogde tijm
  • 5 gr verse basilicum
  • 1 tl chili vlokken
  • Snufje peper en zout
  • 650 ml water

Instructies
 

  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en doe dit in een grote ovenschaal samen met de tomatenblokjes en alle kruiden. Meng alles goed door elkaar.
  • Was de champignons en snijd ze in plakjes, snijd de spinazie vervolgens ook grof en voeg dit allemaal toe aan de ovenschaal. Meng weer alles door elkaar.
  • Voeg nu de ongekookte pasta en het water toe, meng nog een keer door elkaar. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het voor 50 minuten in de oven. Roer tussendoor 2 of 3 keer alles goed door elkaar.
  • Controleer na 50 minuten of de pasta gaar is en laat het nog 10 minuten nagaren.
  • Verdeel de pasta over 4 borden, bestrooi met wat peper en zout en eventueel (vegan) parmezaanse kaas.
Trefwoord ovenpasta, pasta