Ovenpasta met tomaat, spinazie en champignons

Ovenpasta met tomaat, spinazie en champignons

Pasta eten is altijd een goed idee! Maar heb je ooit wel eens een ovenpasta gemaakt? Deze ovenpasta met tomaat, spinazie en champignons is in één woord geweldig en ook nog eens super makkelijk om te maken. Je doet alle ingrediënten in een ovenschaal en laat de pasta gaar koken in de saus. Daarna laat je het nog kort nagaren en is het tijd om te genieten van een overheerlijke pasta!

Vegetarische en veganistische ovenpasta

Doordat ik alleen maar groenten heb gebruikt voor deze ovenpasta en geen echte kaas is dit gerecht helemaal veganistisch. In plaats van kaas heb ik edelgistvlokken toegevoegd aan de saus en de pasta geserveerd met vegan parmezaanse kaas. De edelgistvlokken zou je ook kunnen weglaten of vervangen door echte kaas, maar ik raad je zeker aan om deze veganistische versie eens te proberen:)

Hoe maak je deze lekkere ovenpasta?

Zoals ik net al aangaf is het een kwestie van alle ingrediënten in de ovenschaal doen en de pasta gaar laten koken in de oven. Makkelijker kan het niet! Vergeet tussendoor niet te roeren en laat je niet misleiden door de hoeveelheid vocht in de ovenschaal. Er komt namelijk nog veel vocht vrij van de champignons en de spinazie. Als de ovenpasta uit de oven komt, lijkt de saus erg wateriger, maar ook dit komt helemaal goed wanneer je de pasta nog 10 minuutjes laat nagaren.

Ga je deze super lekkere en makkelijke ovenpasta met tomaat, spinazie en champignons ook eens maken? Dan zou ik het leuk vinden als je jouw creatie met me deelt op Instagram @Vegafoodness.

Ben je benieuwd naar andere lekkere pasta’s? Bekijk dan eens één van onderstaande pasta recepten:

Ovenpasta met tomaat, spinazie en champignons

Ovenpasta met tomaat, spinazie en champignons

Een simpele en heerlijke ovenpasta met zongedroogde tomaat, spinazie en kastanje champignons.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 50 minuten
Gang diner
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Grote ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 400 gr fusilli pasta
  • ½ potje (120gr) zongedroogde tomaat
  • 4 el olie uit het potje zongedroogde tomaten
  • 85 gr spinazie
  • 1 bakje van 250 gr kastanje champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje van 400 gr tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 el edelgistvlokken OF (vegan) kaas
  • 1 maggi blokje
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 1 el gedroogde tijm
  • 5 gr verse basilicum
  • 1 tl chili vlokken
  • Snufje peper en zout
  • 650 ml water

Instructies
 

  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en doe dit in een grote ovenschaal samen met de tomatenblokjes en alle kruiden. Meng alles goed door elkaar.
  • Was de champignons en snijd ze in plakjes, snijd de spinazie vervolgens ook grof en voeg dit allemaal toe aan de ovenschaal. Meng weer alles door elkaar.
  • Voeg nu de ongekookte pasta en het water toe, meng nog een keer door elkaar. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het voor 50 minuten in de oven. Roer tussendoor 2 of 3 keer alles goed door elkaar.
  • Controleer na 50 minuten of de pasta gaar is en laat het nog 10 minuten nagaren.
  • Verdeel de pasta over 4 borden, bestrooi met wat peper en zout en eventueel (vegan) parmezaanse kaas.
Trefwoord ovenpasta, pasta

3 Reacties

  1. Pingback: Gnocchi met romige broccoli saus - Vegafoodness

  2. Pingback: 10 x de lekkerste pasta recepten | Simpel en lekker - Vegafoodness

  3. Misschien kijk ik eroverheen maar ik zie nergens op hoeveel graden de oven moet voor dit gerecht.

     

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




*