Ga terug Email Link
Broodje gegrilde tofu

Broodje gegrilde tofu

Een heerlijk broodje met gegrilde tofu, groenten en een pittig sausje. Perfect als uitgebreid ontbijt of als lunch.
Bereidingstijd 1 uur
Gang lunch
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan of grillpan

Ingrediënten
  

  • 1 blok tofu
  • 2 grote stokbroden
  • 4 tomaten
  • ¾ komkommer
  • ¼ zakje wortel julienne
  • Sla
  • ¼ rode ui

Tofu marinade

  • 30 ml ketjap
  • 20 ml soja saus
  • 1 el agave siroop
  • 10 ml water
  • ½ tl five spices kruiden optioneel
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl chili poeder

Saus

  • 160 gr plantaardige ongezoete yoghurt Ik gebruik soja yoghurt
  • 4 tl sambal 2 of 3 tl voor een niet pittige saus
  • ¼ tl zout
  • ½ tl knoflookpoeder

Instructies
 

  • Snijd de tofu in dunne plakken (½ cm dik) en wikkel ze in keukenpapier. Leg er iets zwaars op en laat de tofu een half uur uitlekken.
  • Maak ondertussen de marinade door alle ingrediënten voor de marinade te mengen.
  • Als de tofu goed is uitgelekt leg je de plakjes in de marinade en laat je dit 10 minuten marineren (langer mag ook).
  • Maak ondertussen het sausje door alle ingrediënten te mengen.
  • Bak de stokbroden alvast af in de oven en snijd ondertussen de tomaten en komkommer in plakjes en de rode ui in dunne ringen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of grillpan en bak de tofu 20-25 minuten. Draai de plakjes regelmatig om zodat ze aan beide kanten mooi bruin en krokant worden.
  • Snijd de stokbroden op en smeer een beetje saus op de onderkant van het brood. Leg hier vervolgens de sla, tofu, tomaat, komkommer, rode ui en wortel julienne op. Doe er eventueel nog wat extra saus overheen. De broodjes gegrilde tofu zijn nu klaar, eet smakelijk!
Trefwoord broodje, sandwhich, tofu