Snijd de tofu in dunne plakken (½ cm dik) en wikkel ze in keukenpapier. Leg er iets zwaars op en laat de tofu een half uur uitlekken.
Maak ondertussen de marinade door alle ingrediënten voor de marinade te mengen.
Als de tofu goed is uitgelekt leg je de plakjes in de marinade en laat je dit 10 minuten marineren (langer mag ook).
Maak ondertussen het sausje door alle ingrediënten te mengen.
Bak de stokbroden alvast af in de oven en snijd ondertussen de tomaten en komkommer in plakjes en de rode ui in dunne ringen.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of grillpan en bak de tofu 20-25 minuten. Draai de plakjes regelmatig om zodat ze aan beide kanten mooi bruin en krokant worden.
Snijd de stokbroden op en smeer een beetje saus op de onderkant van het brood. Leg hier vervolgens de sla, tofu, tomaat, komkommer, rode ui en wortel julienne op. Doe er eventueel nog wat extra saus overheen. De broodjes gegrilde tofu zijn nu klaar, eet smakelijk!