Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de aardappels in blokjes.
Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten + de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de maïs kolf in grove plakken. Dit kost even wat kracht, maar lukt prima als je een scherp mes gebruikt.
Verhit een lepel olijfolie in kookpan/soeppan en fruit de knoflook en ui. Voeg vervolgens de aardappels en pompoen toe en laat dit nog 3 minuten mee bakken.
Voeg het water en alle overige ingrediënten toe, behalve de vermicelli, en breng het water aan de kook.
Laat de soep minstens een half uur koken. Hoe langer, hoe beter. Ik vind het zelf lekker als de soep 2 a 3 uurtjes zachtjes heeft gekookt.
Voeg de laatste 10 minuten de vermicelli toe en laat dit nog even gaar koken.
Verdeel de soep over 4 kommetjes, bestrooi met verse peterselie en serveer eventueel met brood.