Ga terug Email Link
groentesoep

Groentesoep met vermicelli, pompoen en aardappel

Een goed gevulde, kruidige groentesoep met vermicelli, pompoen en aardappel.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang diner, lunch
Porties 4 personen

Equipment

  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 1,5 liter water
  • 2 grote tenen knoflook
  • ½ ui
  • 300 gr aardappels
  • 200 gr pompoen
  • 200 gr fijne soepgroenten
  • 50 gr vermicelli
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl chili vlokken
  • 1 maïs kolf
  • 1 el ketjap
  • 2 el soja saus
  • 2 groenten bouillonblokjes
  • Snufje peper

Instructies
 

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de aardappels in blokjes.
  • Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten + de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de maïs kolf in grove plakken. Dit kost even wat kracht, maar lukt prima als je een scherp mes gebruikt.
  • Verhit een lepel olijfolie in kookpan/soeppan en fruit de knoflook en ui. Voeg vervolgens de aardappels en pompoen toe en laat dit nog 3 minuten mee bakken.
  • Voeg het water en alle overige ingrediënten toe, behalve de vermicelli, en breng het water aan de kook.
  • Laat de soep minstens een half uur koken. Hoe langer, hoe beter. Ik vind het zelf lekker als de soep 2 a 3 uurtjes zachtjes heeft gekookt.
  • Voeg de laatste 10 minuten de vermicelli toe en laat dit nog even gaar koken.
  • Verdeel de soep over 4 kommetjes, bestrooi met verse peterselie en serveer eventueel met brood.
Trefwoord pompoen, soep