Wat is er lekkerder dan een grote pan soep tijdens deze donkere herfstdagen? Ik vind het in ieder geval heerlijk en maak regelmatig een lekker gezond soepje. Deze groentesoep met vermicelli, pompoen en aardappel is één van mijn lievelings soepen. Het is een heldere groentesoep gevuld met onder andere soepgroenten, maïs, aardappel, pompoen en vermicelli. Super vullend, lekker gezond én met een Caribische twist. In de Caribische keuken doen ze namelijk ook meestal aardappel, pompoen en maïs in soepen. Een vegetarische groentesoep die net even wat anders is!
Vegetarische groentesoep
Normaal gesproken zitten er balletjes in groentesoep, maar in deze vegetarische groentesoep met vermicelli, pompoen en aardappel zit uiteraard geen vlees. Maakt dat de soep minder lekker? Zeker niet! De verschillende groenten en kruiden geven deze soep een ontzettend lekkere smaak. Ik vind de soep zelf het lekkerst na 2 tot 3 uurtjes kooktijd, maar mocht je niet zo veel tijd hebben dan is een kooktijd van een half uurtje ook voldoende.
Hoe maak je deze makkelijke soep?
Soep maken is eigenlijk super makkelijk. Het voordeel van deze soep is dat je alleen een kookpan of soeppan nodig hebt. Je hebt dus geen blender nodig om de groenten te pureren. Je begint met het fruiten van de knoflook en ui, vervolgens bak je de blokjes aardappel en pompoen nog even mee. Daarna is het tijd om 1,5 liter water en alle overige ingrediënten, behalve de vermicelli, toe te voegen. Laat alles koken en voeg de laatste 10 minuten vermicelli toe. Garneer met peterselie en serveer met brood.
Ga je deze groentesoep met vermicelli, pompoen en aardappel ook maken? Dan zou ik het super leuk vinden als je jouw creatie met mij deelt op Instagram door mij te taggen @Vegafoodness.
Ben je op zoek naar andere soep gerechten? Bekijk dan eens één van onderstaande recepten:
Groentesoep met vermicelli, pompoen en aardappel
Equipment
- Kookpan
Ingrediënten
- 1,5 liter water
- 2 grote tenen knoflook
- ½ ui
- 300 gr aardappels
- 200 gr pompoen
- 200 gr fijne soepgroenten
- 50 gr vermicelli
- 1 el olijfolie
- ½ tl chili vlokken
- 1 maïs kolf
- 1 el ketjap
- 2 el soja saus
- 2 groenten bouillonblokjes
- Snufje peper
Instructies
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de aardappels in blokjes.
- Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten + de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de maïs kolf in grove plakken. Dit kost even wat kracht, maar lukt prima als je een scherp mes gebruikt.
- Verhit een lepel olijfolie in kookpan/soeppan en fruit de knoflook en ui. Voeg vervolgens de aardappels en pompoen toe en laat dit nog 3 minuten mee bakken.
- Voeg het water en alle overige ingrediënten toe, behalve de vermicelli, en breng het water aan de kook.
- Laat de soep minstens een half uur koken. Hoe langer, hoe beter. Ik vind het zelf lekker als de soep 2 a 3 uurtjes zachtjes heeft gekookt.
- Voeg de laatste 10 minuten de vermicelli toe en laat dit nog even gaar koken.
- Verdeel de soep over 4 kommetjes, bestrooi met verse peterselie en serveer eventueel met brood.